Real Madrid a câștigat CM al Cluburilor. Cristiano Ronaldo, hat-trick în finala de la Yokohama VIDEO

Real Madrid a câștigat CM al Cluburilor. Cristiano Ronaldo, hat-trick în finala de la Yokohama VIDEO
Campioana Europei s-a impus cu 4-2 în fața japonezilor de la Kashima Antlers, duminică, 18 decembrie, la Yokohama, în finala Campionatului Mondial al Cluburilor.

BENZEMA DESCHIDE SCORUL

Atacantul francez a înscris după ce portarul Sogahata reușise să respingă, în primă fază, un șut expediat de Modric (9).

KASHIMA, APROAPE DE O MINUNE

Niponii au egalat, însă, cu puțin timp înainte de finalul primei părți. Shibasaki a primit un balon de la Doi, a reușit să treacă de Varane și l-a învins pe Navas (44). Același Shibasaki i-a dat aripi Kashimei în repriza secundă, când a făcut 2-1 cu un șut spectaculos din afara careului (52).

VISUL FRUMOS S-A TERMINAT DUPĂ DOAR 8 MINUTE

Real Madrid a beneficiat de un "11" metri după ce Vasquez a fost ținut de tricou de Yamamoto. Cristiano Ronaldo l-a învins fără probleme pe Sogahata de la punctul cu var și "galacticii" au intrat din nou în meci (60).

FINALA S-A DECIS ÎN REPRIZELE DE PRELUNGIRI

Ronaldo a readus formația spaniolă în avantaj după ce a preluat, la limita ofsaidului, o pasă venită de la Karim Benzema (98). Balonul de aur din acest an avea să realizeze hat-trick-ul 6 minute mai târziu, cu un șut sub bara transversală (104).

Este al doilea titlu obținut de spanioli în istoria competiției, după cel din 2014. Gruparea de pe Bernabeu s-a calificat la acest turneu din postura de câștigătoare a ultimei ediții din UEFA Champions League.

De partea cealaltă, Kashima a participat la CM în calitate de campioană a țării gazdă. În semifinale, Real a eliminat-o pe Club America (Mexic), scor 2-0, iar niponii au trecut cu 3-0 de Atletico Nacional (Columbia).

VEZI AICI REZUMATUL VIDEO

REAL MADRID - KASHIMA ANTLERS 4-2 (după prelungiri)

Au marcat: Karim Benzema (9), Cristiano Ronaldo (60 - penalty, 98, 104)/ Gaku Shibasaki (44, 52)

Cartonașe galbene: Sergio Ramos (55), Casemiro (100), Daniel Carvajal (102)/ Yamamoto (58), Fabricio (93)

Real Madrid (4-3-3): Navas - Carvajal, Ramos (Nacho 108), Varane, Marcelo - Casemiro, Kroos, Modric (Kovacic 106) - Lucas Vázquez (Isco 80), Cristiano Ronaldo (Morata 112), Benzema

Antrenor: Zinedine Zidane

Kashima (4-4-2): Sogahata - Nishi, Ueda, Shoji, Shuto - Endo (Ito 102), Shibasaki, Ogasawara (Fabricio 67), Nagaki (Akasaki 114) - Kanazaki, Doi (Suzuki 88)

Antrenor: Ishii Masatada

Arbitru central: Sikazwe Janny (Zambia)

Arbitri asistenți: Range Marwa (Kenya) și DOS SANTOS Jerson (Anglia)

Locație: Stadionul Internațional, Yokohama, Japonia

Comenteaza