Reglaje în defensivă: Grigoraş încearcă să reorganizeze apărarea CFR-ului

Reglaje în defensivă: Grigoraş încearcă să reorganizeze apărarea CFR-ului
Atacul formaţiei din Gruia a început să funcţioneze, dar antrenorul Petre Grigoraş este îngrijorat de faza de apărare.

CFR Cluj a încasat 16 goluri în 10 partide, cu unul singur mai puţin faţă de câte a primit Corona Braşov, ultima clasată din Liga I. Grigoraş speră să facă ordine în apărare odată cu venirea lui Gabriel Tamaş. „El ne va ajuta foarte mult, este un mare plus şi cred că vom avea linişte în acea zonă", a explicat tehnicianul.

Echipa „feroviară" a început prost şi a continuat la fel de prost campionatul, reuşind să dea semne de revenire abia în ultimele două partide, înfrângerea cu Petrolul, 2-3 şi succesul zdrobitor cu Oţelul Galaţi, 7-2, de pe teren propriu. Dacă atacul a început să funcţioneze, apărarea CFR-ului pare într-o degringoladă totală. Ricardo Cadu traversează unul dintre cele mai proaste sezoane din carieră, fiind într-o scădere acută de formă faţă de anii precedenţi, Piccolo se află în dizgraţie, şi-a pierdut locul de titular şi vrea să plece, iar Ionuţ Rada, cel care a evoluat în ultimele două partide se află în ultimul an de contract. Nici Brandao, fundaşul transferat de la Parma, nu a dat randament până în acest moment, fiind mai mult accidentat, însă Grigoraş speră să facă ordine în defensivă odată cu venirea lui Gabriel Tamaş. „Sunt convins că el ne va ajuta foarte mult şi vom reuşi să arătăm mult mai bine pe faza defensivă, pentru că acolo mai sunt ceva probleme. Tamaş e un fotbalist cu multă experienţă şi recuperează foarte mult din punct de vedere fizic. Eu vreau să-l joc de la primul meci, cel cu Ceahlăul, un joc deosebit de dificil. Cadu se pregăteşte foarte bine, are o atitudine remarcabilă şi sper să dea un randament ridicat", a explicat Grigoraş.

La nevoie, tehncianul va apela la Tamaş şi pentru a acoperi postul de fundaş dreapta, după evoluţiile catastrofale ale lui Velayos. Grigoraş l-a încercat în banda dreaptă şi pe Hora, însă acesta nu e obişnuit cu postul. „Avem şi acolo probleme, dar o să-l joc şi pe Gabi Tamaş dacă nu voi avea alte soluţii. El a jucat şi la echipa naţională pe acest post, a jucat şi la West Bromwich Albion, este obişnuit şi poate evolua fără probleme acolo. Eu îl vreau pentru zona centrală, în primul rând, pentru asta a fost adus, dar îl voi juca şi pe partea dreaptă dacă va fi nevoie", a mai spus Grigoraş.

În cele 10 etape disputate în acest sezon de Liga I, CFR Cluj a încasat 16 goluri. Prin comparaţie, Corona Braşov, ultima clasată, a primit cu unul singur în plus. Cea mai drastică înfrângerea rămâne cea de la Vaslui, unde „feroviarii" fost învişi cu 4-0. Din cele 10 partide jucate, „ceferiştii" au scăpat fără gol primit doar cu Universitatea Cluj (locul 16) şi Corona Braşov (locul 18), două dintre codaşele campionatului.

 

Etichete
Comenteaza