Regula U21 schimbă strategia la CFR. "Tinerii de aici vor ajunge la echipe mari"

Regula U21 schimbă strategia la CFR.
În lotul "feroviarilor" se află patru jucători sub 21 de ani.

În ultima etapă din Liga 1 au intrat pe teren nu mai puţin de 33 fotbalişti U21. 22 au fost titulari, iar 12 dintre aceştia au bifat toate minutele întâlnirii, informează FRF pe site-ul oficial. Echipele din prima ligă sunt obligate să aibă în permanenţă pe teren un jucător U21.

În lotul echipei din Gruia se află cinci jucători eligibili pentru această categorie de vârstă. E vorba de Răzvan Horj, Szilard Vereş, Adrian Păun, Cosmin Sîrbu şi Alexandru Chiriţă. În partida precedentă, Horj a evoluat intergralist, iar Chiriţă s-a aflat pe banca de rezerve.

"Ţinând cont de situaţia în care ne aflăm, dorim să promovăm cât mai mulţi tineri. În alţi ani, căutam jucători cu experienţă, cu care să putem atinge obiective mai îndrăzneţe. Acum, situaţia s-a schimbat. Păun, de exemplu, a început să joace încă dinaintea adoptării acestei reguli. Horj e un fotbalist de mare perspectivă. A evoluat foarte bine până în prezent", a spus preşedintele "feroviarilor", Iuliu Mureşan, pentru Ziua de Cluj.

Oficialul de la CFR Cluj este convins că regula U-21 va ajuta şi echipa naţională. "Este o măsură benefică pentru Liga 1, dar şi pentru echipa noastră. Pe termen lung, efectele se vor vedea. La această categorie de vârstă, îi mai avem pe Vereş, Sîrbu şi Chiriţă. Toţi vor avea şansa să joace până la finalul campionatului şi sunt sigur că vor confirma. Într-un an-doi, tinerii pe care îi avem acum vor ajunge la cluburi de top", a declarat acesta.

Joi, 22 septembrie 2016, de la ora 21:00, CFR va întâlni la Bucureşti liderul Steaua. Cu o victorie, trupa lui Miriuţă se va apropia la trei puncte de locul 6. În ultimul meci, "vişiniii" au învins cu 5-0 FC Voluntari.

"Suntem convinşi că ne vom întoarce cu punct sau puncte. Victoria de sâmbătă ne-a ridicat moralul. Avem o echipă valoroasă şi privim următorul meci cu mare încredere. Am învins Steaua şi anul trecut", a mai spus Mureşan.

În acest moment, CFR Cluj ocupă locul 11, cu 7 puncte şi un golaveraj de 15-6. Steaua ocupă primul loc, cu 20 puncte şi un golaveraj de 11-3.

Răzvan Horj (20 ani) a strâns cinci prezenţe la echipa lui Miriuţă, în acest sezon. Partida cu Voluntari a fost prima în care a jucat integralist. 

Lista completă a jucătorilor U21 folosiţi în ultima etapă:

Portar: L. Brănescu (Dinamo);

Fundași: G. Miron (FC Botoșani), Mitache (FC Viitorul), B. Țîru (FC Viitorul), Dr. Nedelcu (FC Viitorul), Dobrosavlevici (ASA Tg. Mureș), Horj (CFR Cluj), St. Filip (Dinamo), Nedelcearu (Dinamo), Bocșan (ACS Poli Timișoara), I. Cristea (Gaz Metan)

Mijlocași: Hlistei (Pandurii), R. Trifu (Pandurii), D. Popadiuc (Voluntari), S. Tăbăcariu (Voluntari), M. Căpățînă (Voluntari), Rotariu (Dinamo), Ștefănescu (Poli Iași), Boiciuc (Poli Iași), R. Grădinaru (Concordia), Bărbuț (ACS Poli Timișoara), S. Mailat (ACS Poli Timișoara), Fl. Tănase (FC Steaua), Ov. Popescu (FC Steaua), S. Balaure (Astra), Moise (Astra), Ov. Bic (Gaz Metan), D. Olaru (Gaz Metan)

Atacanți: G. Iancu (FC Viitorul), Al. Stoica (FC Viitorul), D. Popa (Dinamo), A. Ivan (CSU Craiova)

Comenteaza