Remiză contra Mediaşului şi gol la debut pentru Odiaka

Remiză contra Mediaşului şi gol la debut pentru Odiaka
Universitatea a remizat cu formaţia antrenată de Cristi Dulca, scor 1-1, reuşita clujenilor fiind opera jucătorului proaspăt ajuns la echipa de pe Cluj Arena.

Cu o săptămână înaintea debutului noului sezon, Ionel Ganea a programat un test pentru a-şi vedea elevii la lucru. Contra celor de la Gaz Metan, a utilizat un prim „11" foarte aproape de cel pe care îl va folosi, foarte probabil, şi în faţa Petrolului, în prima etapă din Liga I. „Studenţii" au arătat ieri destule carenţe, mai ales în ofensivă, acolo unde Ganea are la dispoziţie doar două variante pentru postul de vârf împins.

În faţa Mediaşului, Universitatea a aliniat o formulă de joc în care şi-au făcut loc trei dintre jucătorii aduşi în această vară, după cum urmează: Dolha - Ciupe, Ninu, Raţiu, Turcu - Bucşa, Kovacs - Târnăcop, Cristocea, Borza - Dedu. Dacă în defensivă echipa a funcţionat bine, iar „studenţii" au arătat şi o disponibilitate crescută la efort, în ciuda căldurii de afară, lucrurile par a scârţâi pe faza de atac. Prima ocazie a clujenilor a venit în urma unei faze fixe, Bucşa reluând peste poartă după un corner executat de Vasilică Cristocea, noul decar şi playmaker al Universităţii. Extrem de mobili şi de tehnici de la mijloc în sus, oaspeţii au trecut pe lângă gol prin da Silva, care a ratat întâlnirea cu mingea centrată de Petre.

Până la pauză, „U" a mai avut doar două faze importante, şuturile lui Ciupe şi Târnăcop trecând pe lângă poartă. În debutul reprizei secunde, Ganea i-a trimis în teren şi pe nou-veniţii Stuart van Doten şi Roy Odiaka, însă cei doi au fost destul de ieşiţi din joc. Oaspeţii au marcat prin Tahar, în minutul 70, mijlocaşul Mediaşului trimiţând sub bară, cu un şut de la peste 20 m, fără speranţe pentru portarul Emilian Dolha. Pe final, Universitatea a reuşit să egaleze, după o fază la care Cristocea a trimis în bară, mingea a ajuns la Odiaka, iar francezul a împins mingea în plasă. În mitanul secund, Ganea a folosit aproape toţi jucătorii avuţi la dispoziţie, printre care turcul Ersin Kozac, dar şi tânărul fundaş central Alin Mutu, care la doar 18 ani are o statură impresionantă, măsurând 1,90 m.

Echipa clujeană va juca mâine un nou meci de pregătire, anunţă portalul ucluj.ro, în compania echipei FC Zalău, din Liga a III-a. Prima partidă oficială din noul sezon se va disputa duminică, 21 iulie, pe teren propriu, contra Petrolului.

 

Etichete
Comenteaza