Repetiție reușită pentru Conference League. CFR Cluj se întoarce cu toate punctele de la Arad

Repetiție reușită pentru Conference League. CFR Cluj se întoarce cu toate punctele de la Arad
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația pregătit de Andrea Mandorlini a câștigat contra celor de la UTA, scor 3-1, în runda cu numărul doi a Superligii.

Încă din startul partidei, "feroviarii" au încercat să pună stăpânire pe joc și să avanseze în jumătatea gazdelor. Totuși, la fel ca în prima etapă, elevii lui Mandorlini au părut încă nesiguri în noul sistem propus de italian. Distanța dintre compartimente a fost mare, iar lipsa unui om de ultimă pasă s-a simțit, chiar dacă tânărul Filip a avut momente bune în joc și a reprezentat o surpriză plăcută.

Defensiva arădeană a fost nesigură și a greșit mult, însă Jefte și Bîrligea nu au reușit să profite de cadourile adversarilor. După jumătatea reprizei, UTA a avansat liniile și a propus un pressing sufocant, care i-a pus în dificultate pe clujeni. Mai mult, la capătul unui contraatac, mingea a ajuns la Cooper, care a trimis superb, în vinclu, fără speranțe pentru Sava (27).

Replica CFR-ului nu s-a lăsat prea mult așteptată, iar egalitatea a fost restabilită rapid. Manea a centrat, Jefte a reluat cu capul spre Bîrligea, care a înscris pentru a doua etapă la rând (29). Ploaia torențială de la Arad a pus în pericol jocul, însă partida a continuat.

Cu 10 minute înainte de finalul reprizei, Carp l-a faultat pe Bîrligea și după îndelungi consultări între central și camera VAR, Găman a dictat penalty. Jefte și-a asumat răspunderea, dar ibericul a ratat (39). Cu toatea acestea, din cornerul rezultat ghinionistul Carp a trimis în proprie poartă (40), iar "feroviarii" au intrat în avantaj la cabine, scor 2-1.

Actul secund a început cu o mare ocazie a gazdelor, însă Sava a salvat în fața lui Pop. Aversele nu s-au oprit nici în pauza, iar gazonul de la Arad a cedat. Jocul a fost afectat de starea terenului, ambele formații întâmpinând probleme la construcție. Treptat, CFR Cluj a făcut pasul înapoi și a încercat să conserve rezultatul.

În a doua parte a reprizei, Andrea Mandorlini a trimis forțe proaspete în teren și le-a oferit șansa de a debuta lui Kresic și Gneba. Deși "feroviarii" au fost mai preocupați cu păstrarea avantajului de pe tabelă, clujenii au înscris din nou.

În minutul 85, o nouă eroare în defensiva adversă a fost speculată de Otele, Iacob a respins execuția fostului său coleg, însă Yeboah a fost pe fază, a înscris cu o lovitură de cap și a stabilit scorul final la Arad, 3-1 în favoarea CFR-ului.

Comenteaza