Restart pentru handbalul masculin clujean. ”În trei ani, vrem în Liga Națională”

Restart pentru handbalul masculin clujean. ”În trei ani, vrem în Liga Națională”
Secția de handbal masculin a clubului Universitatea Cluj și-a prezentat, miercuri, noul staff tehnic și obiectivele pentru următoarea stagiune.

Noul președinte, Alexandru Gherman, a anunţat că echipa sa va iniția în perioada următoare un parteneriat cu Universitatea "Babeș-Bolyai", model adoptat recent și de "U" Prodvinalco, la rugby.

"Propun un proiect pe 3 ani, format din studenți care doresc să facă o facultate și vor să continue cu handbalul. Avem în lot, deocamdată, 22 jucători. Cel mai bătrân este Bogdan Barb (22 ani), restul fiind cursanți în anul 1, 2 și 3 ai instituțiilor de învățământ universitar clujene. Ne dorim liniște, comunicare și colaborare cu mediul de afaceri autohton. Așteptăm sponsori și dorim să fim ajutați din toate părțile", a afirmat el.

"Eu sunt asistent doctor la catedra de handbal din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport și încerc să integrez toate universitățile clujene în proiect. Scopul este ca sportivii să vină aici, să se formeze din punct de vedere educațional, dar să aibă și o meserie după, un drum în viață. Anul acesta ne-am propus să facem doar un punct de plecare și vedem la urmă pe cine ne putem baza", a adăugat Alexandru Gherman.

Alexandru Cucuiet, fost handbalist și actual antrenor al echipei, este încrezător în succesul noului proiect.

"Aș vrea să mulțumesc conducerii că s-a gândit la mine. Obiectivul nostru este accederea în Liga Națională în următorii 3 ani. Mă bucur că voi contribui și eu la asta. Vrem să construim un nucleu în acest an. Anul următor, vom încerca să lucrăm cât mai mult asupra lui. Iar din al treilea an vom ataca promovarea. Știu că este mult de muncă, mai ales din punct de vedere al lotului, fiind unul foarte tânăr. În momentul de față au sosit la echipă nouă jucători tineri, plus handbaliștii cu experiență din anii trecuți", a precizat tehnicianul "studenților".

Alexandru Draia este singurul component al lotului care a rămas în echipă după retrogradarea din Liga Națională. "Doar pe el îl mai avem de atunci. În rest, sunt copii dornici să facă performanță, valoroși, cu care încercăm să ne atingem obiectivele. Nu e ușor să integrezi 1-2 jucători, 9 cu atât mai mult. Nu știu dacă vor apuca să joace toți", a completat antrenorul lui "U".

Directorul sportiv al echipei, Radu Marc, a cerut răbdare din partea suporterilor.

"Deocamdată nu poate să ne ceară nimeni nimic. Toată lumea trebuie să învețe ceva din ce s-a întâmplat în sportul clujean. Am speranțe de la copiii care vin din urmă, unii dintre ei vor face saltul către prima echipă. După un an trebuie să se schimbe ceva. Primul lucru pe care dorim să-l punem la punct este unitatea de grup", a declarat acesta.

Căpitanul formației clujene, Bogdan Barb, este unul dintre puținii handbaliști experimentați din lotul echipei. "Noi, jucătorii mai vechi, îi vom sprijini pe cei tineri să se integreze în colectiv. Vrem să fim cât mai uniți, indiferent de situație. Așteptăm lumea la sală, să ne vadă", a zis el.

Emil Cipcigan, medicul echipei, a dezvăluit cum era inoculat spiritul universitar pe vremea când acesta activa pe terenul de handbal. "Când m-am apucat de sport, am avut un mentor. Acesta ne-a spus că familia trebuie să fie întotdeauna pe primul loc. Pe locul secund trebuie să se situeze școala și pe al treilea, sportul. Atâta timp cât formăm o familie în rândul echipei, toate celelalte vor fi pe primul loc", a pus Cipcigan.

Noul sezon competițional din eșalonul secund va începe pe 17 septembrie. Seriile și echipele nu au fost încă definitivate.

Comenteaza