Reunire cu multe incertitudini la “U” Cluj. Obiectiv: salvarea de la retrogradare!

Reunire cu multe incertitudini la “U” Cluj. Obiectiv: salvarea de la retrogradare!
Universitatea Cluj a revenit ieri la antrenamente sub comanda lui Claudiu Niculescu.

25 de jucători a avut tehnicianul la dispoziţie sub privirile a 300 de suporteri veniţi să asiste la primul antrenament. Claudiu Niculescu anunţă însă unul dintre cele mai dificile sezoane din ultimii ani de zile pentru "U" Cluj. "Va fi foarte greu, o luăm practic de la zero", a spus antrenorul.

Agitaţie mare ieri la baza sportivă Clujana. Universitatea Cluj a revenit la antrenamente după vacanţă, dar fără cei mai importanţi jucători din sezonul trecut, transferaţi în masă la Petrolul Ploieşti. Din fosta echipă s-au prezentat Florin Matache, Ionuţ Boşneag, Octavian Abrudan, Alex Păcurar, Sebastian Cojocnean şi Octavian Drăghici. Au mai revenit după împrumuturi Paul Ţene, Georgian Tobă, Vasile Pop, Eduard Nicola, Andrei Voican, iar lotul a fost completat cu mai mulţi jucători de la echipa a doua, cel mai important fiind Szilagyi Zsolt. Numele noi sunt Vasile Gheorghe, Bogdan Pătraşcu, Dimitrie Gafiţa, toţi transferaţi din postură de jucători liberi de contract, şi Ionuţ Grozav, fratele proaspătului internaţional român fiind în probe de joc la Universitatea.

Este, practic, o echipă nouă din care Niculescu trebuie să încropească un grup care să facă faţă rigorilor Ligii I. Şi, mai mult ca sigur, antrenorul nu se va putea baza în campionat pe Octavian Abrudan şi Alex Păcurar, situaţia lor fiind deocamdată incertă. Ambii au fost înştiinţaţi de conducere să îşi caute alte echipe din cauza salariilor mari, s-au prezentat la pregătire, însă pot pleca oricând. Totuşi, Niculescu mai promite câteva transferuri în zilele următoare. "Este o situaţie foarte dificilă, o luăm practic de la zero. Au venit aceşti jucători şi vor mai veni câţiva în perioada care urmează, se poartă discuţii în acest sens. Avem şi câţiva juniori talentaţi, ne strângem încet", a spus tehnicianul.

Niculescu a vorbit şi despre obiectivul echipei în sezonul următor, un campionat ce se anunţă pe muchie de cuţit pentru Universitatea. "Este cam jenant să avem ca scop principal rămânerea în prima ligă, dar asta este situaţia deocamdată. Va fi un sezon dificil, poate cel mai greu pentru Universitatea din ultimii ani de zile, dar eu sunt un tip optimist şi cred că putem face o treabă bună", a adăugat antrenorul.

Cojocnean, aclamat de fani

Cei 300 de suporteri veniţi la stadion i-au scandat numele lui Sebastian Cojocnean, după ce mijlocaşul a refuzat să se transfere la Petrolul Ploieşti. El a anunţat că vrea să mai rămână cel puţin un sezon la Universitatea Cluj. "Mai degrabă m-aş transfera în străinătate după acest an", a spus jucătorul.

Niculescu poate reveni în teren

Fără prea multe soluţii în atac pentru campionatul următor, Claudiu Niculescu ia în calcul posibilitatea de a mai îmbrăca tricoul Universităţii Cluj. "Este posibil să mai intru în teren, iau în calcul acest lucru. Dacă va fi nevoie, voi mai juca", a spus "Clau-gol".

 

 

Comenteaza