Reunire cu tinere speranţe: şase juniori sub comanda lui Marius Popescu în 2013

Reunire cu tinere speranţe: şase juniori sub comanda lui Marius Popescu în 2013
La primul antrenament al Universităţii din 2013 au participat 23 de jucători, printre care şi şase juniori. Totuşi, o parte dintre „veterani" se vor despărţi de club în perioada următoare, din cauza restanţelor salariale.

 Deşi aflată într-o situaţie financiară dezastruoasă, Universitatea n-a fost părăsită de toţi jucătorii. 23 de fotbalişti aflaţi sub contract cu „Şepcile roşii" au răspuns „prezent" la primul antrenament din 2013, condus de Marius Popescu, printre care şi şase jucători care nu au terminat încă junioratul. „Papi" a încercat să privească partea plină a paharului, anunţând că până pe 1 februarie s-au rezolvat problemele legate de cazarea şi masa fotbaliştilor. Mai mult, clujenii speră că vor putea efectua şi un cantonament în Antalya.

După patru săptămâni în care au pierdut 12 jucători, Universitatea a strâns rândurile şi a chemat „la arme" 23 de fotbalişti pentru primul antrenament din acest an. Cu toate astea, o parte dintre cei care au venit ieri la Cluj Arena vor pleca de la echipă în perioada imediat următoare, recunoscând că şi-au depus memorii pentru a-şi recupera drepturile salariale şi a fi declaraţi liberi de contract. Cel mai important dintre aceştia e tocmai golgeterul Viorel Dinu, care a declarat pentru gsp.ro că speră să prindă un contract în străinătate. „Pînă acum nu mi-am depus memoriu în speranţa că se va întâmpla ceva pozitiv. Din păcate, nu s-a întîmplat nimic şi practic am pierdut timpul o lună şi ceva. Voi depune şi eu memoriu pentru a deveni liber de contract. Sînt în discuţii pentru un transfer «afară». Am şi eu o vârstă şi trebuie să mă gîndesc la viitorul meu", a spus Dinu pentru sursa citată. Acelaşi demers îl va face şi Vasile Gheorghe, în timp ce Eduard Nicola, Apostol Muzac şi Bogdan Pătraşcu se judecă la comisii cu clubul pentru recuperarea drepturilor salariale, restante pe ultimele patru-cinci luni.

 

A suprins, însă, prezenţa la primul antrenament al anului a atacantului Mihai Roman, împrumutat de la Petrolul Ploieşti, şi care a fost implicat într-un conflict violent cu Alex Dos Santos, pe finalul anului trecut. Atunci, brazilianul s-a luat la bătaie cu fotbalistul oltean, iar acesta din urmă s-a ales cu o fractură de pomete. În schimb, au lipsit motivat, Octavian Drăghici, Plamen Krumov, Giorgios Ambaris şi Raul Ciupe. Totuşi, doar primul are şanse să mai continue în „alb-negru", ceilalţi trei fiind în discuţii cu mai multe echipe. Marius Popescu, cel care se ocupă de pregătirea echipei, e mulţumit că, datorită unor „oameni de bine", s-a reuşit rezolvarea problemelor legate de cazarea şi masa jucătorilor măcar până pe 1 februarie. „E bine că am reuşit să ne adunăm. Intrăm în normalitate, deoarece am rezolvat problema cazării jucătorilor, dar şi masa. Am găsit înţelegere la Administraţia Taberelor, la domnul Constantin Răduţă, sper să reuşim şi la căminul UBB. Sunt oameni de bine, cărora le mulţumim. Aceste aspecte contează foarte mult pentru noi. În perioada următoare sperăm să rezolvăm şi problemele care ţin de vitaminizarea jucătorilor. Îmi doresc să facem un cantonament", a spus Popescu.

Cel mai probabil, după vizitele medicale ce vor fi programate azi şi mâine, jucătorii lui „U" se vor antrena pe plan local, la baza sportivă „Dan Anca". În cazul în care se va perfecta un cantoanent în Antalya, acesta se va desfăşura după data de 1 februarie. „Studenţii" au promisă o sumă de bani din partea trustului RCS&RDS, pentru transmiterea meciurilor din cantonament, astfel că cei rămaşi în conducere încearcă să obţină o finanţare pentru a acoperi diferenţa de cheltuieli.

Lotul prezent la reunire

Portari: Boşneag, Samoilă, Ţicrea (revenit de la CSM Reşiţa)

Fundaşi: Szilagyi, Cucui, A. Popa II, Florin Cordoş (junior), Cristian Mureşan, Lorant Kovacs (junior), Răzvan Dulap (junior), Nicola

Mijlocaşi: V. Gheorghe, Pătraşcu, Andreas Calcan (junior), Muzac, Takacs (revenit de la CSM Reşiţa), Ţene, Tobă, Iancu

Atacanţi: Roman, Octavian Ursu (junior), Dinu, Lucian Baciu (junior)

* La prima echipă ar putea fi promovaţi în perioada următoare şi alţi jucători din cadrul Centrului de Copii şi Juniori, printre care şi Dan Zdroba, fotbalist care a fost convocat la echipa naţională sub 18 ani pentru un turneu de jocuri amicale programat în Italia.

Etichete
Comenteaza