Reunire incertă la „U”: Clujenii ar trebui să revină săptămâna viitoare din vacanţă

Reunire incertă la „U”: Clujenii ar trebui să revină săptămâna viitoare din vacanţă
Ionel Ganea şi fotbaliştii Universităţii ar trebui să se reunească la începutul săptămânii viitoare, dar planul de pregătire ar putea suferi modificări în funcţie de decizia TAS.

Vacanţa „studenţilor" ar trebui să se apropie de final, conform anunţului făcut de staff-ul tehnic după ultima etapă. Antrenorul secund, Gică Barbu, a confirmat că jucătorii ar trebui să revină din vacanţă la începutul săptămânii viitoare, însă situaţia se poate schimba în funcţie de ce se va întâmpla la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS). Totuşi, şansele ca instanţa elveţiană să anunţe o decizie până atunci sunt minime.

Curtaţi de mai multe cluburi din Liga I, atât antrenorul Ionel Ganea, cât şi fotbaliştii săi se mai află încă sub contract cu clubul clujean până pe 30 iunie. Astfel, la începutul săptămânii viitoare, „studenţii" ar trebui să-şi reia pregătirile sub comanda „Ganezului", însă situaţia actuală a Universităţii este extrem de încurcată. Practic, dacă echipa va rămâne în Liga I, respectiv TAS va da o decizie în favoarea „Şepcilor roşii" în cazul licenţierii, staff-ul tehnic trebuie să programeze cantonamentele, dar şi planul de pregătire, astfel încât echipa să fie aptă pentru startul noului sezon, programat să înceapă pe 20 iulie. Pe de altă parte, dacă „U" nu va primi licenţa nici în Elveţia, echipa e retrogradată, ceea ce înseamnă că reunirea lotului ar trebui să aibă loc undeva la finalul acestei luni, în condiţiile în care Liga a II-a va începe, teoretic, la mijlocul lui august. Practic, nimeni nu ştie o dată exactă, nici măcar Mircea Sandu. „În mod normal ne vom reuni pe 10 sau 11 iunie, aşa stabilisem la plecarea în vacanţă. Oricum, rămâne să mai discut cu Ionel Ganea, îi vom anunţa şi pe jucători", a explicat Gică Barbu, antrenorul secund al echipei. „Ganezul" aşteaptă şi el veşti din Elveţia pentru a şti pe ce drum să apuce. „Eu am totul pregătit în minte, ştiu exact planul de pregătire, jucătorii pe care vom încerca să îi aducem. Singura problemă e că nu ştim încă ce verdict va da TAS", a spus şi Ganea.

„Studenţii" sunt şi ei în aşteptarea unui verdict din partea tribunalului elveţian. Dorit de Dinamo, Apostol Muzac evită şi el să dea un răspuns bucureştenilor până când nu va şti în ce ligă va juca Universitatea. „Am avut nişte contacte cu cei de la Dinamo, însă nu le-am dat nici un răspuns. Pentru mine prima opţiune e „U" Cluj, dacă rămâne în Liga I. În caz contrar mă voi reorienta, iar Dinamo e o variantă, mai ales că acolo am crescut", a spus Apostol Muzac, autor a două goluri în acest campionat pentru „U".

Deşi antrenorii, jucătorii şi fanii aşteaptă deja un răspuns din partea TAS, instanţa elveţiană nu i-a anunţat încă pe oficialii „Şepcilor roşii" nici măcar data la care se va judeca acest caz. „Suntem într-o legătură permanentă cu avocatul nostru care ne reprezintă în Elveţia, însă până acum TAS nu ne-a anunţat când va intra cauza pe rol. Cert e că, din toate informaţiile pe care le avem, verdictul va trebui să vină până pe 20 iunie", a spus Marieta Anastasescu, administratorul judiciar al FC „U", pentru ZIUA de CLUJ.

 

Etichete
Comenteaza