Reunire la limita supravieţurii: “Studenţii” se strâng luni la Cluj Arena

Reunire la limita supravieţurii: “Studenţii” se strâng luni la Cluj Arena
Fotbaliştii care nu şi-au depus încă memorii, plus o serie de juniori sunt aşteptaţi luni, la ora 12:00, la primul antrenament din 2013 al Universităţii.

„Studenţii" se reunesc luni, 14 ianuarie, la Cluj Arena pentru cel mai dificil an din istoria Universităţii. Într-o perioadă în care se vorbeşte aproape exclusiv despre insolvenţa clubului şi, mai rău, de falimentul societăţii, antrenorul Marius Popescu încă mai trage speranţe că va exista viaţă la „U" şi în acest an. „Papi" i-a chemat la „arme" pe jucătorii care nu şi-au depus memorii şi care încă mai au contract cu clubul „Şepcilor roşii", iar lotul va fi completat cu juniorii de perspectivă ai centrului. Primul antrenament va începe la ora 12:00.

Dacă anii trecuţi reunirea de iarnă a Universităţii propunea nume noi precum Adrian Cristea sau Mircea Bornescu, acum fanii vor avea ocazia să facă cunoştinţă cu Octavian Ursu sau Lucian Baciu, puştii pe umerii cărora va apăsa o misiune aproape imposibilă: salvarea de la retrogradare. În cele aproape patru săptămâni scurse de la încheierea primei părţi a sezonului, Universitatea s-a despărţit de 14 jucători, plecaţi din diferite motive, iar alţii urmează să-şi depună memorii la Liga Profesionistă de Fotbal pentru a fi declaraţi liberi de contract din cauză că nu şi-au încasat nici un salariu pe ultimele patru luni. Cei care au mai rămas în conducerea efectivă a clubului, printre care directorul administrativ, Teodor Pop, au reuşit să pună la punct un plan pe termen foarte scurt, respectiv să le asigure actualilor jucători o masă zilnică. O altă problemă pe care oficialii „studenţilor" sunt presaţi să o rezolve e cazarea fotbaliştilor, rămaşi pe drumuri după ce toate contractele de închiriere au fost reziliate de proprietari din cauză că nu le-au fost plătite chiriile.

Antrenorul Marius Popescu a făcut o scurtă radiografie a situaţiei actuale şi a spus că până pe 1 februarie ar trebui să fie cunoscut drumul pe care o va apuca Universitatea. „Am vorbit cu jucătorii care mai sunt sub contract şi am convenit să vină mâine (luni - n.red) la reunire, să discutăm. Au fost foarte multe probleme pe care a trebuit să le rezolvăm, mai sunt multe altele, nu ştiu exact cum ne vom descurca. Am reuşit, împreună cu cei din club, să rezolvăm masa jucătorilor, sperăm să punem la punct şi cazarea jucătorilor. Există varianta unei colaborări cu Universitatea Babeş-Bolyai în acest sens, mai ales că jucătorii nu vor veni, pentru început, însoţiţi de familii. Până la 1 februarie mergem cu programul de avarie, apoi sperăm să ştim mai multe. Ideal ar fi să facem un cantonament, să avem nişte meciuri amicale. Nu ştiu în ce măsură îl vom putea rezolva", a spus Marius Popescu, cel care se va ocupa de pregătirea echipei, deşi nici situaţia sa nu e rezolvată. „Papi" nu deţine licenţa de antrenor PRO, astfel că dacă echipa va începe campionatul, Ioan Mărginean, acţionarul din acte, va fi nevoit să convingă un tehnician care să ocupe funcţie de „principal" în acte. Numele cel mai vehiculat este cel al lui Remus Vlad, fost antrenor şi conducător al echipei.

14 au plecat, pe cine mai contează „Papi"

Universitatea s-a despărţit în ultima lună de un număr impresionant de jucători. Astfel, Cleiton, Paulinho, Braz, Erico, Dos Santos, Lupu, Năstăsie, Popa, Ciupe, Krumov, Ambaris, Paraskevas, Balauru şi Roman au părăsit deja clubul, în timp ce Vasile Gheorghe, Viorel Dinu, Roberto Iancu şi Apostol Muzac şi-au depus memorii, cerând să fie declaraţi liberi de contract. În acest moment, „U" s-ar mai putea baza, măcar pentru o perioadă, pe Bogdan Pătraşcu, Eduard Nicola, Octavian Drăghici, Ionuţ Boşneag, Cătălin Samoilă, Rareş Cucui şi, bineînţeles, Zsolt Szilagyi, căpitanul echipei. Pentru a completa lotul, Marius Popescu a convocat mai mulţi juniori, printre care Andreas Calcan, Dan Zdroba, Victor Dulap, Florin Cordoş, Lucian Baciu sau Octavian Ursu.

 

Etichete
Comenteaza