Revenire perfectă pentru Silvăşan: “U” Mobitelco a desfiinţat Dinamo

Revenire perfectă pentru Silvăşan: “U” Mobitelco a desfiinţat Dinamo
Baschetbaliştii campioanei “U” Mobitelco s-au descătuşat sâmbătă la Cluj cu nou-promovata Dinamo Bucureşti, pe care au învins-o cu 113-68 în penultimul meci al sezonului regulat. Recuperat după o accidentare la spate care l-a ţinut departe de parchet timp de trei luni, căpitanul Mihai Silvăşan a marcat 13 dintre punctele formaţiei sale. “Studenţii” sunt pe locul trei în Divizia A, cu 46 de puncte, iar miercuri vor încheia prima parte a sezonului cu un meci la Sibiu.

Întâlnirea cu Dinamo, formaţie alcătuită preponderent din tineri jucători autohtoni după debarcările străinilor, a luat forma unui autentic antrenament cu public pentru "U" Mobitelco. Fanii s-au reîntâlnit cu unul dintre favoriţii lor, Mihai Silvăşan, pe care l-au primit cu aplauze încă de la încălzire. Partida a fost una fără istoric, tehnicianul Marcel Ţenter rulând întregul lot avut la dispoziţie. Lawrence, Dykes şi Silvăşan au fost responsabili cu spectacolul în primul act, câştigat fără emoţii de clujeni: 31-19. Cum scorul i-a permis asta, Ţenter a schimbat complet partitura în cel de-al doilea sfert. Tinerii Faur, Şanta şi Pop şi-au trecut la rândul lor numele pe lista marcatorilor, iar scorul a luat proporţii la pauza mare: 53-33.

"Artileria grea" a revenit pe parchet la reluare, fără să le dea vreo şansă puştilor pregătiţi de Nicolae Toader şi s-a făcut 77-49. Zoran Krstanovic, omul meciului, cu 23 de puncte, a făcut "suta", dar până la final coechipierii săi au mai adăugat 13 puncte pe tabelă. Silvăşan a vorbit despre primul său meci oficial, dar şi despre cel de miercuri cu CSU Sibiu, ultimul al sezonului regulat. "Aşteptam de mult momentul acesta, să joc din nou, am sperat să se întâmple înainte de play-off, să pot juca câteva meciuri. Acest meci a fost un moment cât se poate de bun să revin în joc. Cu spatele mă simt foarte bine, nu am probleme, nu mă doare. Din punct de vedere fizic mai am de lucrat, dar sper ca în două-trei săptămâni să îmi revin, dacă nu la forma de dinainte de accidentare, atunci la o formă cât mai bună. Urmează un meci foarte greu la Sibiu, pe care suntem obligaţi să îl câştigăm, după care vine play-off-ul. Nu ştim cu cine vom juca, însă pentru noi este important să ne îmbunătăţim jocul", a declarat căpitanul campioanei.

"U" Mobitelco va juca miercuri ultima partidă din sezonul regulat, urmând să întâlnească în deplasare pe CSU Sibiu, în derby-ul Transilvaniei.

 

 

Etichete
Comenteaza