Revenire spectaculoasă pentru U-BT în partida cu Phoenix Galaţi

Revenire spectaculoasă pentru U-BT în partida cu Phoenix Galaţi
| Foto: foto u-bt.ro

Clujenii au refăcut un deficit de 14 puncte înaintea ultimului sfert, pentru a se impune într-un final tensionat, scor 76-73

Meciul de la Arena de Baschet din Bucureşti a început foarte echilibrat. Ambele echipe s-au studiat reciproc, dar Phoenix a început extrem de ofensiv. Elevii lui Mihai Silvăşan au răspuns printr-o apărare agresivă şi au oprit elanul gazdelor. Totuşi, scorul după primele 10 minute a fost egal, 19-19. 

Sfertul al doilea a început identic cu primul, dar spre final, gălăţenii s-au distanţat. "Studenţii" au avut probleme ofensive, iar apărarea nu a funcţionat la capacitate maximă, în ciuda faptului că titularii se aflau în teren. Time-out-ul cerut de Mihai Silvăşan nu a avut efectul dorit, iar la pauză tabela indica un incredibil 49-30 pentru gazde.

După pauză, meciul a continuat pe aceleaşi coordonate, iar bachetbaliştii lui U-BT nu au putut să revină. Jucătorii clujeni au fost dominaţi din toate punctele de vedere de către adversarii lor. Inexactităţile din ofensivă şi o apărare lejeră au asigurat o zi proastă pentru campioni. Scorul înaintea ultimelor 10 minute era 63-49. 

Ultima parte a jocului a adus o întorsătură de situaţie incredibilă în arena din capitală. Silvăşan a optat pentru o echipă scundă, în care doar Ousmane Barro se afla sub panou, iar jocul accelerat al "studenţilor" a dat roade. A fost o zi excelentă pentru căpitanul Rasic, dar şi pentru noua achitiţie, Trey Zeigler, iar cei doi jucători din backcourt au tras echipa după ei şi au motivat restul coechipierilor. Când meciul se îndrepta spre prelungiri, Zeljko Sakic a reuşit o aruncare, ce a adus victoria clujenilor, scor 76-73.

Principalii marcatori pentru U-BT au fost Rasic (24 de puncte, 5 recuperări), Zeigler (13 puncte, 3 recuperări), Watson (10 puncte, 8 pase decisive) şi Barro (10 puncte, 3 recuperări). De la Phoenix Galaţi s-au remarcat Threatt (18 puncte, 7 pase decisive), Miller (16 puncte, 4 pase decisive), Gugino (12 puncte, 7 recuperări) şi Pavlovic (12 puncte, 4 recuperări). 

Următorul meci pentru U-BT  va fi marţi, 20 martie, de la ora 18. Partida va avea loc în Sala Sporturilor "Horia Demian". 

Comenteaza