Revine la Cluj după o retrogradare cu scandal în Germania: “Să fie pace la «U» - CFR!”

Revine la Cluj după o retrogradare cu scandal în Germania: “Să fie pace la «U» - CFR!”
Fundaşul Ionuţ Rada, împrumutat în iarnă la Karlsruhe, se întoarce la Cluj după ce echipa sa a retrogradat în a treia ligă, în urma unui meci de baraj soldat cu violenţe majore pe străzile oraşului.

Fotbalistul este la curent cu ultimele evenimente din Liga I şi îndeamnă la calm înaintea derby-ului "U" - CFR, după ce a trăit pe propria-i piele un scandal monstru în Germania, în urma retrogradării echipei sale. Fanii lui Karlsruhe s-au războit o noapte întreagă cu poliţia locală, în urma retrogradării echipei favorite, iar bilanţul e grăitor: 76 de persoane rănite, dintre care 18 poliţişti, şi 109 arestări.

Cedat în iarnă la Karlsruhe pentru că în Gruia prindea destul de rar primul "11", Ionuţ Rada s-a impus rapid la formaţia germană. În total, el a bifat 15 partide, toate ca integralist. Ultima a fost luni seara, iar miza imensă: salvarea de la retrogradare. Karlsruhe a întâlnit-o într-o dublă manşă pe Regensburg, din Liga a III-a, iar meciul tur, din deplasare, s-a încheiat nedecis, 1-1. Luni, formaţia lui Rada a susţinut returul pe propriul teren, dar partida s-a terminat cu 2-2 , iar Karlsruhe a retrogradat în al treilea eşalon! Imediat după finalul meciului, fanii echipei gazdă au încercat să pătrundă pe terenul de joc şi au început un veritabil război cu forţele de ordine. Confruntarea a luat amploare în afara arenei şi a durat până spre orele dimineţii.

Potrivit publicaţiei kicker.de, 76 de persoane au fost rănite în incidente, printre care şi 18 poliţişti, iar forţele de ordine au reţinut 109 persoane. Ionuţ Rada povesteşte despre ultima sa apariţie în Germania şi speră ca derby-ul dintre "U" şi CFR să fie lipsit de evenimente precum cele din Germania. "Fanii au luat foc pentru că este vorba de o echipă de tradiţie, iar aşteptările erau foarte mari. Din păcate, nu am reuşit să ne salvăm, iar ceea ce a urmat este regretabil. Dar să ştii, pe stadion organizarea a fost foarte bună şi nu a fost nimeni rănit, forţele de ordine au intervenit prompt. Este o tragedie aici după această retrogradare. Suporterii au ieşit şi pe străzi, sunt foarte pătimaşi, iar supărarea a fost imensă. A intervenit şi antrenorul, care a mai calmat spiritele", povesteşte Ionuţ Rada.

Fundaşul este la curent cu tot ce se întâmplă în Liga I şi aşteaptă derby-ul dintre "U" şi CFR, de vineri. El speră ca meciul să se dispute şi îndeamnă la calm. "Este regretabil ce s-a întâmplat prima dată, cu acea întrerupere care putea fi evitată dacă s-ar fi organizat mai bine. Într-un astfel de meci, tensiunea este imensă şi de aceea se ajunge la aşa ceva. Ştiu prea bine ce s-a întâmplat în Germania şi sper ca derby-ul de vineri să se joace fără incidente sau alte evenimente nefericite. Oricum, la primul meci fanii s-au comportat foarte bine, au reacţionat excelent în condiţiile acelea de tensiune", a explicat Ionuţ Rada.

Fundaşul şi-ar fi dorit să fie pe teren la derby şi le ţine pumnii "feroviarilor". "Îţi dai seama că un asemenea joc este special. Noi mai zicem uneori în vestiar că facem fotbal degeaba dacă nu apucăm să evoluăm în derby-uri din astea. Nu ai făcut nimic toată cariera dacă nu prinzi un meci de genul acesta", a adăugat Rada. El mai are doi ani de contract cu CFR Cluj, dar nu ştie dacă va rămâne şi din vară în Gruia. "Îmi doresc să fiu sănătos, este cam devreme să vorbesc de viitor, sunt încă supărat după această retrogradare. Plecarea în Germania a fost alegerea mea. Eu mi-am dorit să încerc, iar acum voi reveni la CFR pentru că era o înţelegere ca eu să fiu cumpărat definitiv de Karlsruhe doar dacă echipa nu retrograda. Nu ştiu dacă voi rămâne la Cluj, aştept să văd ce se întâmplă, să discut şi cu Andone, este timp suficient. Eu le ţin pumnii şi sper să ia titlul", a mai spus Rada.

Fundaşul de 29 de ani a ajuns iarna trecută la Karlsruhe pentru şase luni, clubul german având opţiune de cumpărare definitivă. Pentru împrumutul său, nemţii au achitat 250.000 de euro, iar dacă echipa rămânea în liga a doua, ar fi urmat să mai plătească încă 250.000 pentru un transfer definitiv.

 

 

Etichete
Comenteaza