Rezultat important pentru Universitatea Cluj. "Studenții" pleacă neînvinși de pe terenul liderului

Rezultat important pentru Universitatea Cluj. "Studenții" pleacă neînvinși de pe terenul liderului
| Foto: LPF

Formația pregătită de Ioan Ovidiu Sabău a revenit de două ori în fața celor de la FCSB și a încheiat la egalitate jocul din etapa a 11-a, scor 2-2.

Încă din primele minute, gazdele au pus stâpânire pe minge, în timp ce clujenii au făcut pressing sus pentru a provoca o eroare a adversarului. Totuși, o greșeală a oaspeților a marcat începutul de meci. După ce Băluță a ajuns într-o poziție bună și a șutat în plasa laterială (5), tabela avea să se modifice. La o centrare venită din corner, Masoero l-a încurcat pe Gorcea, iar Dawa a profitat și a deschis scorul (8).

Universitatea Cluj nu a renunțat la luptă și a reușit în urmtăoarele minute să își împingă oponenții în jumătate lor de teren și să pună în practică jocul de pase cu care a obișnuit. După ce Gorcea a salvat în fața lui Tavi Popescu (24), Chipciu și Nistor s-au achitat de sarcinile lor în celalată parte a terenului. Primul a pasat, iar cel de-al doilea l-a pus în genunchi pe Dawa și mai apoi a trimis elegant la colțul lung pentru 1-1 (26).

Jocul a stat sub semnul echilibrului, iar "studenții" au arătat că nu au teamă în fața niciunui adversar din Superligă. Totuși, cu 6 minute înainte de finalul primei părți, FCSB a dat din nou lovitura. Coman a șutat puternic de la distanță, Gorcea a respins în față, iar Șut a fost pe fază și a marcat. Așadar, bucureștenii conduceau la pauză cu 2-1.

În primele minute de la reluare, tot FCSB a controlat jocul, iar trupa din capitală a avut și o mare ocazie, însă Gorcea a intervenit excelent în fața lui Băluță (57). Treptat, la fel ca în prima repriză, "studenții" au început să paseze bine în jumătatea adversă, dar ocaziile au apărut greu.

Un șut din unghi al nou-intratului Popa le-a dat emoții gazdelor (61), iar Universitatea Cluj a început să crească presiunea. Elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au încercat centrări din orice poziție și au șutat de fiecare dată când au avut ocazia, fie că a fost în blocaj, fie în brațele portarului. În cele din urmă, efortul a dat roade. Nistor l-a întins serios pe Târnovanu cu un șut din marginea careului, iar din cornerul rezultat, Mitrea a reluat în plasă și a restabilit egalitatea (88).

Chiar și după gol, "studenții" nu au făcut pasul înapoi și au continuat să practice același joc de posesie și să ducă repede balonul în jumătatea adversă. Cu toate acestea, tabela nu s-a mai modificat, iar scorul final între Universitatea Cluj și FCSB a fost 2-2.

Comenteaza