Rivalii au ţinut cu “U”: “Ar fi meritat un punct”

Rivalii au ţinut cu “U”: “Ar fi meritat un punct”
Partida dintre Universitatea Cluj şi Steaua a fost urmărită cu atenţie şi de fotbaliştii CFR-ului. Căpitanul “feroviarilor”, Ricardo Cadu, crede că rezultatul final este nedrept şi că egalul era mai aproape de realitate.

Căpitanul Ricardo Cadu consideră că un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil, datorită ocaziilor de gol irosite de "studenţi" în partea a doua a meciului. Fundaşul portughez a avut un motiv întemeiat să ţină cu "U" pentru că un insucces al Stelei pe Cluj Arena ar fi scos formaţia bucureşteană din cursa pentru titlu.

Partida de pe Cluj Arena dintre "U" şi Steaua a fost capul de afiş al etapei cu numărul 20 în Liga I. Confruntarea a stârnit un interes imens din partea iubitorilor fotbalului, care au umplut stadionul, însă meciul a fost vizionat şi din faţa televizoarelor. Unul dintre cei care şi-au dorit ca Steaua să se împiedice este căpitanul rivalei CFR Cluj, Ricardo Cadu. "Am văzut meciul, Universitatea a jucat slab în prima repriză, dar nici Steaua nu a făcut un meci mare. În partea a doua jocul s-a echilibrat şi «U» Cluj, după părerea mea, ar fi meritat să scoată un punct pentru că a avut câteva ocazii mari de a marca. Un egal ar fi fost echitabil", a explicat fundaşul portughez.

Odată cu victoria împotriva Universităţii, Steaua s-a apropiat la doar cinci puncte de CFR, care ocupă locul secund, şi la şase distanţă de liderul Dinamo. Cadu o vede pe Steaua intrând în cursa pentru titlu. "Au echipă bună, sunt jucători buni acolo şi cu acest succes se pot bate şi ei la primul loc, alături de noi, Dinamo şi Rapid. CFR cred că este cea mai puternică dintre toate şi trebuie să fim atenţi, concentraţi şi să ne vedem de treabă, să câştigăm fiecare partidă. Ne dorim foarte mult titlul şi nu acceptăm să-l pierdem, deşi lupta se anunţă foarte dificilă", a adăugat fotbalistul CFR-ului. În prezent, Dinamo se află pe locul 1, cu 44 de puncte, urmată de CFR Cluj, cu 43 de puncte, Rapid, cu 41, şi Steaua, cu 38. Cele patru echipe înscrise în lupta pentru titlu îşi vor disputa supremaţia în următoarele etape şi, aparent, cel mai facil program îl are Steaua.

Nu cred în blat

Şi preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, a urmărit meciul dintre "U" Cluj şi Steaua Bucureşti şi le-a luat apărarea clujenilor, infirmând speculaţiile apărute după meci, potrivit cărora cele două echipe s-ar fi înţeles asupra rezultatului. "Eu nu cred în varianta unui aranjament al Universităţii Cluj cu Steaua. Într-adevăr, au jucat mai slab în prima repriză, dar în a doua parte a meciului au avut ocazii multe, au dominat partida. Nu poate să îmi spună nimeni că Tony, Niculescu sau Grozav au vrut să rateze la acele faze. Finalul nu a fost absolut deloc unul clasic pentru un meci aranjat. În România suferim de acuzaţiile acestea de blat", a declarat Mureşan la Digi Sport. "Nu cred în aşa ceva, nici vorbă", a completat Cadu.

Program CFR Cluj în următoarele 5 etape

Etapa 21
CFR Cluj - Pandurii Târgu Jiu
Etapa 22
Sportul Studenţesc - CFR Cluj
Etapa 23
CFR Cluj - Oţelul Galaţi
Etapa 24
FC Vaslui - CFR Cluj
Etapa 25
CFR Cluj - Rapid

Program Dinamo

Etapa 21
Dinamo - Sportul
Studenţesc
Etapa 22
Oţelul Galaţi - Dinamo
Etapa 23
Dinamo - FC Vaslui
Etapa 24
Rapid - Dinamo
Etapa 25
Dinamo - Petrolul Ploieşti

Program Rapid

Etapa 21
Chiajna - Rapid
Etapa 22
Rapid - Ceahlăul
Etapa 23
FC Braşov - Rapid
Etapa 24
Rapid - Dinamo
Etapa 25
CFR Cluj - Rapid

Program Steaua

Etapa 21
Steaua - Astra Ploieşti
Etapa 22
FCM Târgu Mureş - Steaua
Etapa 23
Steaua - Gaz Metan
Etapa 24
Pandurii - Steaua
Etapa 25
Steaua - Sportul

 

Comenteaza