Rolland Török s-a transferat la „U” BT

Rolland Török s-a transferat la „U” BT
Componentul naționalei României Rolland Török s-a alăturat echipei de baschet „U” Banca Transilvania Cluj-Napoca.

„U” Banca Transilvania Cluj-Napoca a achiziționat un nou jucător. Este vorba despre Rolland Török, componentul naționalei de baschet a României. În vârstă de 25 de ani, Török are 2.03m, 108 kilograme și evoluează pe poziția 4-5. Născut în Oradea, acesta a avoluat pentru echipa locală în sezonul 2011-2012 înainte de a se muta în campionatul Ungariei.

Török are dublă cetățenie româno-maghiară și a evoluat în 2012-2013 pentru echipa Jaszbereny. Acolo a bifat 36 de meciuri în care a reușit o medie de 5.1 puncte și 3 recuperări în 13 minute jucate pe meci.

Pentru Török a urmat un transfer la Kormend, unde a jucat până ce a ajuns, acum, la Cluj. La echipa maghiară a evoluat în EuroChallenge, competiție în care a strâns 12 prezențe în cele două sezoane (o medie de 6,5 puncte și 3,3 recuperări în 23 de minute pe meci în primul sezon, și 8,8 puncte și 3,4 recuperări în 18 minute în al doilea).

„Sunt fericit și bucuros să mă întorc în România”, a spus Roland la venirea la Cluj. „Sunt foarte fericit că vin să joc la Cluj, la o echipă foarte serioasă și ambițioasă. Din discuțiile cu președintele executiv și cu antrenorul, am înțeles că avem obiective mari pentru sezonul viitor. Beneficiind și de sprijinul fanilor, vom lupta pentru cel mai mare rezultat posibil, locul 1! Sper că o să avem un sezon grozav”.

Antrenorul echipei, Marcel Țenter, a declarat: „Roli este un jucător foarte incisiv pe care mi l-am dorit de multă vreme. El joacă pe 4-5, combo, și ne va ajuta foarte mult în situațiile de rebounding și de joc la perimetru”.

În campionatul maghiar, statiticile lui Török indică o medie de 8,4 puncte și 6,6 recuperări în cele 27 de meciuri pe care le-a jucat în 2013-2014, cu o medie de 27 de minute jucate pe meci. În ultimul sezon, mediile sale au fost de 8,1 puncte și 4,5 recuperări în 21 de minute jucate meci pe durata a 29 de partide.

Comenteaza