România a câștigat Campionatul European de Baschet U20 – Divizia B. "Studenții" Lăpuște și Șomăcescu, printre protagoniști

România a câștigat Campionatul European de Baschet U20 – Divizia B. "Studenții" Lăpuște și Șomăcescu, printre protagoniști
| Foto: facebook.com/romania.basketball

Cei doi jucători ai campioanei României, U-BT Cluj-Napoca, se numără printre cei mai importanți baschetbaliști ai echipei naționale.

Reprezentativa U20 a României a izbutit o performanță remarcabilă, reușind să câștige Campionatul European – Divizia B. "Tricolorii" au obținut medaliile de aur după ce au trecut de Estonia, Georgia, Albania, Bulgaria, Ungaria, Finlanda și Ucraina.

În mare finală, România s-a impus categoric în fața selecționatei din țara vecină, scor 80-58. Prezența în ultimul act al competiției a consemnat și accederea României în Divizia A.

Printre cei mai importanți oameni din lot s-au numărat și jucătorii de la U-BT Cluj-Napoca, David Lăpuște și Tudor Șomăcescu. Primul a contribuit în finală cu 4 puncte, 7 pase decisive și 2 recuperări, în timp ce al doilea a încheiat ultimul act cu 7 puncte, 7 pase decisive, 3 recuperări și 2 intercepții.

De altfel, David Lăpuște a terminat turneul cu medii de 12.0 puncte, 3.4 recuperări și 3.1 pase decisive, în vreme ce Tudor Șomăcescu s-a evidențiat prin statistici de 10.9 puncte, 3.9 pase decisive și 2.7 recuperări.

Comenteaza