România a remizat cu Albania, scor 1-1, şi a încheiat grupa D pe locul 3

România a remizat cu Albania, scor 1-1, şi a încheiat grupa D pe locul 3
Reprezentativa de fotbal a României a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-1), meciul disputat, marţi, în deplasare, în compania selecţionatei Albaniei, în ultima etapă a grupei D de calificare la Campionatul European din 2012 şi încheie preliminariile pe locul trei.

 

Golul albanezilor a fost reuşit de Salihi '24, în timp ce pentru România a punctat Luchin '77.

Albania: Ujkani - Lila, Cana, Teli, Dallku - Bakaj (Hyka '67), Salihi, Lala, Lilaj - Roshi (Muzaka '77), Bogdani (Januzi '46). Antrenor: Josip Kuze.

România: Lung - Luchin, Tamaş, Goian, Latovlevici - Nicoliţă (Torje '63), Bourceanu, C. Lazăr (Bucur '87) - Cociş, Marica (Stancu '46), Mutu. Antrenor: Victor Piţurcă.

Cartonaşe galbene: Januzi '75 / Nicoliţă '56, Tamaş '70

Meciul a fost întrerupt timp de două minute, începând din minutul 80, după ce fanii albanezi au aruncat mai multe torţe în teren, după golul marcat de Srdjan Luchin.

România a înregistrat în grupa D a preliminariilor Euro-2012 trei victorii (3-1 cu Luxemburg, acasă, 3-0 cu Bosnia-Herţegovina, acasă, şi 2-0 cu Luxemburg, în deplasare), cinci remize (1-1 cu Albania, acasă, 0-0 cu Belarus, în deplasare, 0-0 cu Franţa, pe teren propriu, 2-2 cu Belarus, acasă, şi 1-1 cu Albania, în deplasare) şi două înfrângeri (0-2 cu Franţa, în deplasare, şi 1-2 cu Bosnia-Herţegovina, în deplasare).

În celălalt meci al grupei desfăşurat marţi şi care va stabili primele două clasate, Bosnia-Herţegovina conduce la pauză reprezentativa Franţei cu scorul de 1-0.

România încheie grupa D a preliminariilor pe locul 3, cu 14 puncte, fiind urmată în clasament de Belarus (13 puncte), Albania (9 puncte) şi Luxemburg (4 puncte).

Comenteaza