România ar putea folosi un brazilian la Euro 2016

România ar putea folosi un brazilian la Euro 2016
Un fotbalist brazilian a primit vineri cetăţenia română, pentru a putea evolua în echipa naţională.

Guvernul a decis acordarea cetățeniei române sportivilor William de Amorim și Orlov Yevhenii, fapt ce va permite includerea lor în echipa națională de fotbal, respectiv a lotului masculin de lupte, în vederea participării la competiții internaționale.

Fotbalistul brazilian De Amorim William Douglas, de la Astra Giurgiu, a solicitat dobândirea cetățeniei române în data de 12 ianuarie 2016, iar luptătorul Orlov Yevhenii, în data de 18 ianuarie 2016.

În ambele situații, Comisia pentru Cetățenie din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie a realizat raport favorabil, constatându-se astfel îndeplinirea condițiilor legale.

În acest context, potrivit legii, Ministerul Tineretului și Sportului a inițiat hotărârile pentru acordarea cetățeniei române celor doi sportivi, acte normative adoptate vineri în ședința de guvern.

William de Amorim, mijlocaş-extremă, ar putea în aceste condiţii să evolueze în echipa naţională a României. Selecţionerul Anghel Iordănescu nu a spus încă dacă îl va convoca pentru Euro 2016, care începe în 10 iunie.

 

Comenteaza