România, cu ochii pe TAS: componenţa Ligii I depinde de soarta Universităţii

România, cu ochii pe TAS: componenţa Ligii I depinde de soarta Universităţii
Comitetul Executiv (C.Ex.) al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) nu a luat ieri nicio decizie în privinţa modului în care va arăta prima ligă în sezonul viitor. „Federalii" aşteaptă un verdict de la Lausanne, acolo unde Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) va da o hotărâre până pe 5 iulie la solicitarea Universităţii Cluj de acordare a licenţei.

Şedinţa forului de conducere al fotbalului românesc n-a fost lipsită de evenimente. Vicepreşedinte al FRF, Dumitru Dragomir, cel care conduce Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), a avut o reacţie nervoasă în momentul în care discuţia a ajuns la numărul de echipe din sezonul viitor. Conform gsp.ro, Dragomir şi-a „ieşit din pepeni" în momentul în care Mircea Sandu a evitat să dea un răspuns în privinţa păstrării sistemului cu 18 cluburi în Liga I. Boss-ul LPF a părăsit la scurt timp sediul FRF. „Este un subiect care a născut multe dezbateri, unele dintre ele chiar aprige. Domnul Dragomir s-a enervat şi i s-a şi atras atenţia că se enervează prea mult.Sunt nişte probleme. Liga a venit cu o expunere arătând că există un contract cu televiziunile în care se stipulează clar că trebuie să existe nouă meciuri pe etapă", a spus Sandu, la conferinţa de presă de la finalul şedinţei.

Deşi întâlnirea membrilor C.Ex. a durat mai bine de trei ore, subiectul cel mai arzător a fost amânat pentru 6 iulie, a doua zi după ce „U" ar trebui să primească verdictul TAS în privinţa licenţierii. „Nu puteam decide însă acest lucru, atât timp cât U Cluj are un proces pe rol. Dacă „U" Cluj primeşte un răspuns pozitiv din partea TAS, atunci va fi al 17-lea club. Domnul Dragomir s-a enervat şi a plecat nervos. Cu sistemul competiţional a rămas ca la început: nu se ştie încă. Trebuie să găsim nişte soluţii şi ne vom reuni pe 6 iulie din nou. Dacă „U" Cluj va primi răspuns pozitiv din partea TAS, trebuie să găsim o soluţie pentru a avea şi a 18-a echipă în Liga I", a mai spus preşedintele FRF.

Universitatea Cluj va avea prima înfăţişare la Lausanne pe 2 iulie, clubul fiind reprezentat în faţa instanţei de către Gianpaolo Monteneri, unul dintre cei mai buni avocaţi pe drept sportiv din Europa. De altfel, Monteneri şi „U" au mai colaborat şi în alte litigii în care clubul a fost implicat la TAS, precum cele împotriva fostului antrenor Carmelo Pallila sau cu ex-jucătorul Robson Bandeira.

Etichete
Comenteaza