România egalează Ungaria în ultimul minut din prelungiri, 2-2 în preliminariile pentru Mondialele de la Rio

România egalează Ungaria în ultimul minut din prelungiri, 2-2 în preliminariile pentru Mondialele de la Rio
Selecţionata României a reuşit să smulgă un punct de pe stadionul Ferenc Puskas din Budapesta, după ce a egalat în ultimul minut din prelungiri, 2-2 împotriva naţionalei Ungariei la sfârşitul unui meci slab.

Golul egalizator a fost înscris de Chipciu în minutul 90+3 după o fază încâlcită în careul advers, 2-2.

Ungaria a fost cea care a deschis scorul, în minutul 16, după ce Vanczak a înscris cu capul de la 5 metri. Egalarea a venit doar în minutul 69, din penalty, transformat de Adi Mutu, 1-1. Nu au trecut două minute şi Ungaria a transformat şi ea un penalty prin Dzudzsak, 2-1, scor ce s-a păstrat până în ultimul minut.

1-0: fundaşul dreapta Vilmos Vanczak a înscris cu capul, din cinci metri, după o centrare de la Hajnal.

1-1: Adrian Mutu este faultat în careu, iar arbitrul Wolfgang Stark acordă lovitură de la 11 metri pentru România, transformată de acelaşi Mutu

2-1: Stark acordă o nouă lovitură de la 11 metri, de această dată pentru Ungaria, transformată de Dzsudzsák

2-2: Chipciu a reuşit egalarea cu un şut de la circa 12 metri

Ungaria: Kiraly - Vanczak, Meszaros, Korcsmar, Kadar - Koman, Pintér, Hajnal (Kovacs '80), Dzsudzsák (Halmosi '90+1) - Szabics (Varga '58) - Szalai. Selecţioner: Sandor Egervari

România: Tătăruşanu - Tamaş, Chiricheş, Goian, Şt. Radu - Bourceanu, Pintilii (Chipciu '86) - Torje (Maxim '66), Grozav (Rusescu '71), Bogdan Stancu - Mutu. Selecţioner: Victor Piţurcă

Cartonaşe galbene: Pinter ' 90+1 / Goian '72, Mutu '74, Chiricheş '87

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Germania, cu Wolfgang Stark la centru, ajutat de Jan-Hendrik Salver şi Mike Pickel, iar Tobias Welz a fost rezervă.

Observator de arbitri a fost rusul Valentin Ivanov, funcția de Comisar FIFA a fost îndeplinită de nord-irlandezul Howard J.C. Wells.

Partida s-a disputat fără spectatori, în urma deciziei Comisiei de Disciplină a FIFA de a sancţiona federaţia ungară după manifestările de rasism şi antisemitism de la meciul amical cu Israel, din august 2012.

 

Etichete
Comenteaza