ROMÂNIA - ISRAEL LA CLUJ. "Acvilele" luptă pentru calificarea la EuroBasket 2017

ROMÂNIA - ISRAEL LA CLUJ.
Selecționata de baschet feminin a României va întâlni sâmbătă, 19 noiembrie 2016, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, reprezentativa Israelului, în penultimul joc din preliminariile pentru Campionatul European din 2017.

"Ne așteaptă un meci de care depinde un viitor foarte frumos al baschetului feminin românesc. Este un meci care poate împinge foarte departe o generație aflată la deplină maturitate. În februarie, am bătut un record despre care s-a scris în toată Europa, când s-au strâns 7000 persoane la un meci de baschet feminin.

Îndrăznesc să sper că vom atinge aceeași cifră și la jocul de sâmbătă, cu Israel. E foarte important să câștigăm. Cine pierde, iese definitiv din cursa pentru Europeanul de anul viitor. Șansele noastre sunt mari. Am reușit o victorie foarte frumoasă anul trecut, la Tel Aviv, și putem să o repetăm și acum", a declarat, joi, team-managerul Naționalei, Traian Racu.

Căpitanul Gabriela Mărginean a făcut un apel către fani pentru a veni în număr cât mai mare la meciul cu Israel.

"Urmează o partidă crucială. Ne simțim foarte bine la Cluj și sper ca suporterii să fie din nou alături de noi, așa cum au făcut-o și la jocurile precedente. Ne dorim din toată inima o calificare și cred că putem să o obținem prin forțe proprii, pentru că avem un potențial foarte bun ca echipă. Contează mai puțin că am învins Israel acum un an. Important este că avem șanse și credem foarte tare în victorie. Avem un nucleu foarte bun, atmosfera e deosebită și sperăm la un nou meci bun în fața unui public senzațional", a spus jucătoarea de 29 ani.

În meciul de sâmbătă va avea loc și o premieră pentru baschetul feminin autohton. Americanca Ashley "Geanina" Walker a fost naturalizată și va debuta în tricoul primei reprezentative.

"Sunt foarte fericită că mă aflu aici, este o echipă frumoasă, extraordinară. Fetele muncesc mult și sunt jucătoare foarte valoroase. Sunt recunoscătoare pentru eforturile care s-au depus ca să obțin cetățenie și să pot evolua pentru România. Decizia mea de a juca pentru România i se datorează în mod special Gabrielei Mărginean, care este prietena mea și pe care o apreciez foarte mult. În prezent, fiind colege de cameră, mă ajută să învăț cât mai multe cuvinte în limba română. Este o mare onoare să joc pentru o echipă care va avea o țară întreagă în spate. Sâmbătă vom câștiga", a afirmat Walker.

Selecționerul Miroslav Popov nu ia în calcul alt rezultat decât victoria. Tehnicianul sârb a făcut și câteva precizări în privința problemelor de lot cu care se confruntă înaintea duelului cu Israel.

"Ne așteaptă un meci decisiv pentru calificarea la EuroBasket 2017. Vom face tot ce ține de noi pentru a bate Israelul. Am încredere în potențialul jucătoarelor și în faptul că își doresc foarte mult victoria. Ne-am pregătit cât de bine am putut, așteptările sunt mari și vom da totul pentru a câștiga acest meci. Nu luăm în calcul alt rezultat. Din păcate, Claudia Pop și Flori Pașcalău nu s-au refăcut în totalitate, dar sperăm să fie pe teren sâmbătă", a zis antrenorul Naționalei.

România - Israel se va juca sâmbătă, de la ora 20:00, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Prețul biletelor va fi de 10, 15 sau 20 lei și vor putea fi achiziționate la casieria sălii sau de pe internet. Partida fi transmisă și la televizor, pe TVR 2.

Înaintea meciurilor din ultimele două etape, clasamentul Grupei H arată astfel:

1. Turcia - 7 puncte
2. Israel - 6 puncte
3. Romania - 6 puncte 
4. Bosnia&Herțegovina - 5 puncte

În tur, România a câștigat disputa cu Israel, din deplasare, cu scorul de 78-77. În afara jocului decisiv cu Israel, "Acvilele" mai au de susținut o ultimă confruntare cu liderul din Grupă, Turcia. Partida respectivă se va juca pe 23 noiembrie, la Ankara.

La EuroBasket 2017 vor ajunge ocupantele primei poziții din cele nouă grupe de calificare, plus cele mai bune șase formații de pe locul secund. Departajarea echipelor clasate pe locul 2 se va face prin realizarea unui clasament separat, cu toate echipele situate pe această pozitie în cele nouă grupe, urmând să se țină cont de rezultatele înregistrate cu selecționatele de pe locurile 1 și 3 și anulându-se rezultatele cu adversarele de pe poziția a patra.

Lotul României pentru partidele cu Israel și Turcia:

Annemarie Godri-Părău (ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe)
Ancuța Stoenescu (ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe)
Andreea Huțanu (ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe)
Gabriela Irimia (Universitatea Cluj-Napoca)
Alina Crăciun (Olimpia CSU Brasov)
Dora Ardelean (Olimpia CSU Brasov)
Ioana Ghizila (Olimpia CSU Brasov)
Romina Filip (Phoenix Galati)
Florina Pașcalău (Treofan Battipaglia)
Sonia Ursu (Nymburk)
Claudia Pop (Wisla Can-Pack Cracovia)
Gabriela Mărginean (Perfumerias Avenida Salamanca)
Asley Walker (Umana Reyer Venezia)
Hanna Demeter (BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad)
Alina Chivu (CSBT Alexandria)
Irina Părău (NBS Cluj-Napoca)

Comenteaza