România joacă azi împotriva Lituaniei în Liga Națiunilor. Echipa probabilă

România joacă azi împotriva Lituaniei în Liga Națiunilor. Echipa probabilă
| Foto: frf.ro

"Tricolorii" dispută primul meci pe teren propriu în actuala ediție a competiției.

După succesul entuziasmant obținut în Kosovo, România se pregătește pentru primul meci acasă în Liga Națiunilor. Adversarul echipei naționale va fi Lituania, formație învinsă de Cipru în primul joc al grupei, scor 1-0.

De-a lungul timpului, România și Lituania s-au mai întâlnit de 13 ori în partide oficiale și amicale, iar palmaresul este unul net superior pentru reprezentativa țării noastre, 12-1. Singurul succes al balticilor a fost consemnat în 2008, la Cluj, scor 3-0, o mare surpriză la acel moment.

Lotul Lituaniei cuprinde o serie de jucători care nu sunt străini publicului din România. Titularul din poartă e Edvinas Gertmonas, goalkeeper-ul Universității Cluj, în timp ce Rokas Lekiatas (FC U Craiova 1948), Linas Klimavicius (fost Dinamo și Poli Iași) și Modestas Vorobjovas (fost UTA și Chindia Târgoviște) ar putea evolua și ei.

În schimb, Mircea Lucescu ar putea face câteva schimbări în echipa României. Sistemul va rămâne probabil același, 4-1-4-1, iar apărarea și o bună parte din linia mediană își vor păstra componența. Schimbări ar putea apărarea în flancul stâng, unde Coman sau Mitriță vor primi șansa de a demonstra, dar și în avanposturi, unde Pușcaș ar putea apărea în locul lui Drăguș.

Echipa probabilă:

Niță - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - M. Marin - Man, R. Marin, Stanciu, Fl. Coman - Pușcaș

Partida dintre România și Lituania este programată astăzi, de la 21:45, pe Stadionul "Steaua".

Comenteaza