ROMÂNIA - MUNTENEGRU LA CLUJ. Primul pas către Mondiale

ROMÂNIA - MUNTENEGRU LA CLUJ. Primul pas către Mondiale
Cu un succes în fața echipei pregătite de Ljubiša Tumbaković (64 ani), elevii lui Christoph Daum vor lua o opțiune serioasă pentru primele două locuri din grupă.

Selecționata lui Christoph Daum (62 ani) întâlnește, duminică, pe la Cluj, reprezentativa Muntenegrului, în prima partidă din preliminariile Campionatului Mondial din 2018.

Disputa de pe Cluj Arena va însemna debutul antrenorului german pe banca "tricolorilor", dar și primul meci oficial dintre cele două naționale. În 2008, cu puțin timp înaintea Campionatului European din Austria și Elveția, România învingea Muntenegru cu 4-0 într-un amical. Golurile victoriei de atunci au fost înscrise de Adrian Mutu, Sorin Ghionea și Nicolae Dică (dublă).

Cu un succes în fața echipei pregătite de Ljubiša Tumbaković (64 ani), elevii lui Daum vor lua o opțiune serioasă pentru primele două locuri din grupă. În următoarele două partide, România va da piept cu ultimele două clasate: Armenia (8 septembrie 2016, deplasare) și Kazakhstan (11 octombrie 2016, deplasare).

La ora actuală, "tricolorii" ocupă locul 25 în clasamentul FIFA, iar Muntenegru se află pe locul 95 din ierarhia respectivă.

În ultimele trei partide, România a obținut două înfrângeri și o remiză. E vorba de confruntările cu Franța (1-2), Elveția (1-1) și Albania (0-1), la capătul cărora, echipa antrenată la acea vreme de Anghel Iordănescu termina pe locul patru în Grupa A de la Euro 2016.

De partea cealaltă, Muntenegru a ratat calificarea la Europeanul din Franța, după ce a încheiat pe locul 4 grupa din preliminarii. În campania respectivă, selecționata lui Tumbaković a întâlnit Austria (2-3, 0-1), Rusia (0-3, 0-2), Suedia (1-3, 1-1), Liechtenstein (2-0, 0-0) și Moldova (2-0, 2-0).

În primăvara acestui an, Muntenegru a remizat cu Belarus (0-0) și a fost învinsă de Turcia (0-1) și Grecia (1-2), în trei meciuri de verificare.

Pentru confruntarea de duminică, naționala României nu se va putea baza pe Vlad Chiricheș, Ciprian Tătărușanu și Alin Toșca. Primii dintre aceștia reprezintă și cele mai importante absențe. Chiricheș (26 ani) s-a accidentat la genunchi în timpul antrenamentelor, Tătărușanu (30 ani) a suferit o lovitură în zona capului la ultimul joc al Fiorentinei, iar Toșca (24 ani) s-a prezentat la lot cu probleme medicale.

Totuși, echipa lui Daum se va putea baza pe Florin Andone (23 ani) și Claudiu Keșeru (29 ani). Cei doi fotbaliști au suferit accidentări ușoare la antrenamente, dar s-au recuperat pentru partida de pe Cluj Arena. De altfel, o prezență interesantă va fi și revenirea lui Eric Bicfalvi. Mijlocașul de 28 ani a evoluat o singură dată pentru "tricolori", în amicalul cu Danemarca (2-0) din 2014.

De altfel, tehnicianul de pe banca României a dat asigurări că unul dintre cei cinci debutanți ar putea evolua duminică. E vorba de fundașul Bogdan Vătăjelu (23 ani), de mijlocașii Răzvan Marin (20 ani), Romario Benzar (24 ani) și Vlad Achim (27 ani), dar și de atacantul Dorin Rotariu (21 ani).

Dintre fotbaliștii chemați la lot, Gabi Torje (26 ani) este jucătorul cu cele mai multe selecții. Mijlocașul de 26 ani a strâns până acum 53 meciuri sub "tricolor" și a înscris 11 goluri. Tot atâtea goluri a marcat și Bogdan Stancu (29 ani), un alt jucător convocat pentru meciul cu Muntenegru.

Pentru confruntarea cu România, Tumbaković are la dispoziție nu mai puțin de 32 jucători. Printre aceștia se află și vedetele Mirko Vucinic, Stevan Jovetic și Stefan Savic.

Partida dintre România și Muntenegru se joacă duminică, 4 septembrie 2016, de la ora 21:45, pe Cluj Arena. Meciul va conta pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2018. Întâlnirea va putea fi urmărită în direct la TV pe TVR.

Duminică se mai dispută ale două jocuri din grupa de calificare a României:

Danemarca - Armenia

Kazakhstan - Polonia

ROMÂNIA - MUNTENEGRU

Echipe probabile:

România (4-2-1-3): Pantilimon - Romario Benzar, Moți, Dragoș Grigore, Steliano Filip - Săpunaru, Hoban - Bicfalvi - Popa, Florin Andone, Chipciu

Antrenor: Christoph Daum

Muntenegru (4-4-2): Bozovic - Zverotic, Savic, Simic, Tomasevic - Rodic, Vukcevic, Scekici, Bakic - Beqiraj, Jovetic

Antrenor: Ljubiša Tumbaković

Locație: Cluj Arena, Cluj-Napoca

Brigadă de arbitri: Anthony Taylor (centru), Stuart Burt și Stephen Child (tușă), Andre Marriner (arbitru de rezervă)

Comenteaza