ROMÂNIA - MUNTENEGRU. Tumbaković se așteaptă la un meci ofensiv din partea "tricolorilor"

ROMÂNIA - MUNTENEGRU. Tumbaković se așteaptă la un meci ofensiv din partea
Tehnicianul sârb îi vede pe elevii lui Christoph Daum ca principali favoriți pentru calificarea la CM 2018.

Ljubiša Tumbaković (64 ani) a declarat, sâmbătă, că a urmărit toate partidele României de la Euro 2016 și nu se așteaptă la un meci ușor.

"Au avut o prestație extraordinară în Franța, mai ales în primul joc. Nivelul lor a scăzut în meciul cu Elveția, iar cu Albania au avut ghinion. Cu toate acestea, pot spune că s-au prezentat destul de bine. Ar fi meritat să meargă mai departe, dar știți cum e fotbalul, nu se califică echipele cu cel mai spectaculos joc, ci cele care au rezultate", a spus selecționerul reprezentativei Muntenegrului.

"Cu siguranță, românii vor ataca în acest meci, mai ales că e primul joc din preliminarii. Nu cred că e un avantaj absența lui Chiricheș și a lui Tătărușanu. Echipa lui Daum are foarte mulți jucători care îi pot înlocui", a afirmat Tumbaković.

Asemeni lui Daum, și Ljubiša Tumbaković încearcă să-și reconstruiască propria echipă. "Vrem să implementăm un sistem de joc modern și disciplinat. Avem mulți fotbaliști tineri și de perspectivă. De aceea, vom încerca în acestă grupă să ne facem jocul și să anulăm valoarea naționalelor puternice", a declarat el.

Selecționerul Muntenegrului îi vede pe "tricolori" ca principali favoriți la calificare. " România, Polonia și Danemarca pornesc cu prima șansă. Dar noi ne vom juca propria șansă, pentru că orice echipă își dorește să arate că e cea mai bună la început de preliminarii", a mai spus Tumbaković.

Stevan Jovetic, una din vedetele lui Tumbakovic, a fost coleg cu Adrian Mutu în perioada petrecută la Fiorentina. "Am jucat alături de el o perioadă îndelungată. Este un fotbalist valoros și e greu să se găsească un alt jucător de nivelul său. Însă, un succesor tot va veni mai devreme sau mai târziu", a zis vârful de 26 ani.

Atacantul lui Inter a evaluat și grupa de calificare din care face parte țara sa. "Nu este tocmai atractivă, toate echipele sunt valoroase și ne putem aștepta la orice. Important este, însă, felul în care vom începe aceste preliminarii. Sper să facem o figură cât mai fumoasă. Sunt sigur că românii vor ataca mâine, dar noi vom încerca să răspundem cât mai bine stilului lor de joc", a afirmat Jovetic.

Stevan Jovetic joacă în naționala Muntenegrului din 2007 și a înscris până cum 17 goluri, în 40 selecții.

România întâlnește, duminică, 4 septembrie 2016, Muntenegru, în startul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2018. Partida de pe Cluj Arena va putea fi urmărită în direct la TV pe TVR, de la ora 21:45.

Comenteaza