România se pregătește de debutul la EURO . Câți jucători din Superligă fac parte din lot față de precedentul turneu final

România se pregătește de debutul la EURO . Câți jucători din Superligă fac parte din lot față de precedentul turneu final
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Echipa națională revine la un Campionat European după o pauză de 8 ani, ultima prezență a "tricolorilor" fiind în Franța, în 2016.

România s-a întors pe cea mai mare scenă a fotbalului continental, iar timp de cel puțin 9 zile emoțiile vor fi la cote înalte pentru "tricolori", care fac parte din Grupa E a turneului final, alături de Belgia, Ucraina și Slovacia. Găsește inspirație pentru biletele tale verzi SuperSocial, cea mai mare comunitate de super pariori din România!

Primul meci va fi la Munchen, în 15 iunie, de la 16:00, chiar împotriva țării vecine, o formație ce pare puternică la prima vedere, luând în considerare echipele pentru care evoluează ucrainenii, dar și rezultatele recente. Vezi cotele Superbet pentru duelul cu Ucraina

Totuși, un detaliu interesant în ceea ce privește lotul României pentru turneul final e numărul de jucători convocați din întrecerea internă. Față de EURO 2016, unde 9 dintre cei 23 de "tricolori" evoluau în Superligă, în acest an doar 7 dintre cei 26 de jucători convocați de Edi Iordănescu evoluează în fotbalul românesc.

În urmă cu 8 ani, Silviu Lung Jr. (Astra Giurgiu), Cristian Săpunaru (Pandurii Tg. Jiu), Valerică Găman (Astra Giurgiu), Steliano Filip (Dinamo, 4/0), Mihai Pintilii (FCSB), Adrian Popa (FCSB), Alexandru Chipciu (FCSB), Nicolae Stanciu (FCSB) și Denis Alibec (Astra Giurgiu) jucau în Superligă înainte de EURO.

În ceea ce privește lotul pentru turneul ce a început deja, Ștefan Târnovanu (FCSB), Vasile Mogoș (CFR Cluj), Nicușor Bancu (CS U Craiova), Darius Olaru (FCSB), Adrian Șut (FCSB), Florinel Coman (FCSB) și Daniel Bîrligea (CFR Cluj) sunt cei care vor reprezenta Superliga în Germania.

Comenteaza