România va fi cap de serie la tragerea la sorți pentru Campionatul European

România va fi cap de serie la tragerea la sorți pentru Campionatul European
| Foto: foto facebook.com/FRH-Federația-Română-de-Handbal-Official

Echipa de handbal  feminin a învins Portugalia, scor 32-28 și a terminat preliminariile pe primul loc. 

“Tricolorele” au dominat clar întâlnirea cu echipa lusitană, iar la pauză scorul era 19-13. Ambros Martin a ales să ruleze tot lotul și să dea șanse mai multor jucătoare. Astfel, la final tabela indica 32-28 pentru România. Cea mai bună marcatoare a fost centrul Eliza Buceschi, cu 10 goluri.

Antrenorul Ambros Martin s-a declarat fericit de evoluția elevelor sale într-o grupă preliminară complicată. “Încheiem o campanie foarte grea, cu o grupă dificilă. Sunt foarte mulțumit pentru că am terminat pe primul loc o grupă din care a făcut parte și campioana olimpică Rusia. Vine acum o binemeritată vacanță și apoi ne gândim la viitor. Vom afla grupa la Europene și vom putea face alte discuții”, as spus selecționerul, conform gsp.

Fetele din echipa națională de handbal au câștigat Grupa 4 preliminară, cu 10 puncte, fiind urmate de Rusia cu 8, Austria cu 6 și Portugalia care nu a acumulat niciun punct. În urma acestei reușite, România va fi cap de serie la tragerea la sorți pentru Campionatul European din Franța.

Comenteaza