Roşu pe tot terenul: "şepci" vs "câini"

Roşu pe tot terenul:
Universitatea Cluj întâlneşte luni Dinamo Bucureşti, în cadrul etapei a doua a Ligii I la fotbal. În ediţia precedentă de campionat, fotbaliştii din Ştefan cel Mare i-au învins pe “studenţi” în ambele partide: în tur, pe teren propriu, cu scorul de 6 la 0, iar în retur, pe Cluj Arena, cu 1 la 0. Luni, alb-negrii vor revanşa.

"Câinii roşii" vin la Cluj după o victorie categorică în prima etapă, 4-0 contra celor de la Oţelul Galaţi, în timp ce "studenţii" au obţinut doar un egal, 0-0, în deplasarea de la Târgu - Mureş.

În vestiarul Universităţii este tensiune înaintea acestui meci: antrenorul Mihai Teja a hotărât să renunţe la doi fotbalişti:  francezul Florent Sauvadet, exclus dn lot pe o perioadă nedeterminată, pentru atitudine necorespunzătoare la antrenamente, şi, mai nou, s-a renunţat şi la serviciile fundaşului central brazilian Mateus Alves Maciel, care nu a apucat să debuteze la "U".

"Întâlnim un adversar cu nume, cu tradiţie, ce a făcut meciuri bune până acum în cele două jocuri, din Cupa Ligii şi campionat. Sunt într-o formă bună şi cu siguranţă vor veni la Cluj să câştige, pentru că există mentalitatea aceasta la Dinamo, la echipele foarte mari. Şi Universitatea trebuie să devină o echipă mare şi să încerce să câştige fiecare meci. Îmi doresc să câştigăm meciul cu Dinamo. Ne intersează foarte mult punctele, nu neapărat impresia bună şi ne dorim foarte mult să câştigăm partida, mai ales că jucăm în faţa suporterilor. Nu cred că există nici o favorită. În mare parte, iau decizia primului unsprezece  după antrenamentele pe care le-am făcut în ultima săptămână. Încercăm să rezolvăm problema din prima parte a campionatului. Acum trebuie să şi reuşim. Îmi doresc să acumulăm punctele necesare ca să nu mai avem emoţii pe final. Universitatea este o echipă în creştere şi eu cred că în viitorul campionat va fi o echipă puternică” a spus Mihai Teja, înaintea meciului cu Dinamo.

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Duitru Dragomir, s-a arătat destul de încrezător în ceea ce priveşte evoluţia Universităţii Cluj în această ediţie de campionat: "U Cluj va fi una dintre surprizele campionatului. O să vedeţi, chiar dacă l-au pierdut pe Lemnaru", a spus cel supranumit "Corleone".

Echipa probabilă:

Veselovsky - Jovanovic, Neag, Ninu, Mușat - Bucșa, R. Costin - Boutadjine, Kovacs, Viveiros – Jula.

Înfrăţirea dintre cele două galerii

”Tehnicianul” studenţilor a vorbit şi despre cele două galerii, care sunt înfrăţite:

”Sunt două galerii frumoase: şi galeria lui Dinamo şi galeria lui "U". Cu siguranţă că suporterii noştri vor să câştigăm, chiar dacă sunt înfrăţiţi cu cei de la Dinamo. Atmosfera va fi frumoasă, dar de data aceasta sper să câştigăm noi, ca să o facem şi mai frumoasă”.

Galeria Universităţii este împărtiţă în două în ceea ce priveşte înfrăţirea cu fanii dinamovişti. Aripa tânără a realizat înfrăşirea, în timp ce suporterii mai vechi, mai ales cei care au trăit momentele dinainte de revoluţia din '89, când Universitatea Cluj era supusă echipei Dinamo Bucureşti, nu ar fi de acord cu acest lucru. În ediţia trecută de campionat, la meciul pierdut pe teren propriu de clujeni, au avut loc incidente între fanii Universităţii. Câţiva suporteri de la tribuna a doua i-au înjurat pe dinamovişti, iar unii ultraşi din peluză, care nu au fost de acord cu respectivele scandări, au mers să  îi pună la punct.

La ultimele partide dintre cele două echipe, de mai multe ori au putut fi auzite scandările din cele două tabere: ”Dinamo suntem noi şi suntem fraţi cu voi!”, după care venea răspunsul: ” ”U” Cluj suntem noi şi suntem fraţi cu voi!”.

Partida Universitatea Cluj – Dinamo se va disputa luni, cu începere de la ora 21.00.

 

Etichete
Comenteaza