Rui Pedro poate continua şi din vară la CFR: "E un fotbalist formidabil, are clasă"

Rui Pedro poate continua şi din vară la CFR:
Mijlocaşul portughez e apreciat de conducerea clubului şi ar putea rămâne în Gruia şi în sezonul următor.

Rui Pedro e considerat om de bază în noul proiect al "feroviarilor" şi este dorit la Cluj şi după încheierea acestui campionat. Fotbalistul a intrat în atenţia mai multor cluburi din străinătate după evoluţiile din Liga Campionilor, dar conducerea vrea să-l păstreze.

Adus la CFR de Jorge Costa, Rui Pedro a avut probleme de acomodare la început, dar după ce i s-a acordat încredere, a demonstrat că are o valoare incontestabilă. Meciul de referinţă al carierei l-a făcut în toamnă, în Liga Campionilor, împotriva lui Sporting Braga. A marcat un hattrick de toată frumuseţea, fiind declarat omul meciului. În plus, el a devenit al doilea jucător portughez, după Cristiano Ronaldo, care reuşeşte o triplă în Liga Campionilor. Evoluţiile din Champions League l-au adus în lumina reflectoarelor, iar presa din Portugalia nu a contenit cu laudele la adresa sa. Ulterior a ajuns să fie regretat în Liga Sagres şi a fost lăudat de antrenorul Benficăi Lisabona, marea rivală a lui Porto. "La Cluj joacă un fotbalist foarte bun, e extraordinar în anumite momente. A fost în Portugalia, nu a primit şansele pe care le merita, iar acum joacă în România. De ce joacă în România un fotbalist ca el şi nu evoluează acasă pentru a creşte valoarea campionatului nostru?", a povestit Jorge Jesus într-un interviu în cotidianul „Abola.


Instalat recent pe banca CFR-ului, Eugen Trică nu conteneşte cu laudele la adresa portughezului. "Are clasă, este formidabil şi mie îmi place foarte mult. Unde joacă cel mai bine? Eu îl văd al doilea vârf, are execuţii, are nişte calităţi extraordinare. Cred că orcine şi-ar dori un asemenea fotbalist la dispoziţie", l-a elogiat Trică.


Ultima echipă care s-a arătat interesată de serviciile fotbalistului este Olympique Marseille. Pedro a fost monitorizat în partidele din Liga Campionilor şi a lăsat o impresie bună, mai ales după jocul cu Sporting Braga, când a reuşit un hattrick. OM l-a achiziţionat la începutului anului şi pe Modou Sougou, de la CFR, pentru 4,5 milioane de euro.


În vara anului 2011, când a sosit la Cluj, Rui Pedro avea o cotă de piaţă de 300.000 de euro, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.de. În prezent, portughezul e evaluat la 1,7 milioane de euro. CFR Cluj l-a transferat gratis, plătind un comision impresarului şi o primă de instalare.

 

Comenteaza