S-a vândut “U”! Ioan Mărginean pregăteşte terenul pentru Anamaria Prodan

S-a vândut “U”! Ioan Mărginean pregăteşte terenul pentru Anamaria Prodan
Fosta impresară a anunţat, pentru ZIUA de CLUJ, că s-a înţeles cu Florian Walter pentru a prelua “Şepcile roşii”. Până când se va parafa mutarea, ca acţionar majoritar va fi trecut Ioan Mărginean, omul de încredere al acestuia.

Florian Walter s-a ţinut de promisiune şi a scăpat de Universitatea exact pe 20 iunie, aşa cum a anunţat. Anamaria Prodan este numele "bombă" care va prelua Universitatea de la fostul investitor, care are acum cale liberă spre Petrolul Ploieşti. Fostul impresar nu a preluat încă, în acte, pachetul majoritar, acesta revenindu-i lui Ioan Mărginean, omul de încredere al lui Walter, cel puţin până când se va încheia auditul comandat la club.

"U" Cluj a ieşit ieri din era Walter şi a intrat sub comanda Anamariei Prodan. Trecerea către fostul impresar nu se va face imediat, ci abia după ce se va încheia auditul comandat la club. Până atunci, în acte va figura ca acţionar majoritar Ioan Mărginean, cel care a preluat ieri pachetul de acţiuni deţinut până acum de Florian Walter.

Anamaria Prodan a lămurit, pentru ZIUA de CLUJ, motivele pentru care Mărginean figurează momentan ca şi acţionar principal al Universităţii. Fostul oficial al Chiajnei a declarat că are un act semnat cu Mărginean şi Walter în care se stipulează că ea deţine controlul în club. "Da, domnul Mărginean este acţionar majoritar până când se va încheia auditul. Nu pot să mă arunc cu capul înainte sau să declar, cum au făcut-o alţii, că în doi timpi şi trei mişcări am preluat clubul. Va exista un audit financiar pentru a şti exact cum stă societatea, ce datorii există. Nu vreau să păţesc cum s-a întâmplat chiar şi cu domnul Walter, care ştia despre o anumită situaţie financiară şi s-a trezit cu zeci sau sute de societăţi care-şi cereau banii înapoi. Eu am un act semnat cu domnii Walter şi Mărginean, care prevede foarte clar că eu sunt numărul unu în club, am putere deplină. Domnul Mărginean va ajuta în acest proces de predare-primire. După ce se va încheia auditul, voi prelua pachetul majoritar şi în acte. Începând de azi (ieri - n. red.) eu asigur finanţarea", a declarat Anamaria Prodan, pentru ZIUA de CLUJ.

Noua şefă a Universităţii spune că în sezonul viitor obiectivul echipei va fi clasarea pe unul din primele 10 locuri. Claudiu Niculescu a fost confirmat în funcţia de antrenor al echipei. "Clau-coach" a pus deja la dispoziţia noului finanţator o listă cu posturile deficitare, urmând ca până la plecarea în cantonamentul din Austria lotul să fie aproape complet. "Am vorbit cu Claudiu Niculescu încă dinainte să «bat palma» cu Florian Walter, vorbisem cu el să-l ajut cu nişte jucători. E normal ca el să rămână antrenor, s-a implicat foarte mult chiar şi în momentele dificile. Practic, va fi o relaţie de colaborare permanentă, vom face o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Asta vreau şi de la jucătorii pe care-i vom aduce şi cu care am luat legătura, să joace cu sufletul în primul rând, să conştientizeze că Universitatea nu e un club oarecare, e un fenomen. Am luat deja legătura cu oficialii mai multor echipe să vedem cu ce fotbalişti mă pot ajuta. Claudiu mi-a dat lista cu posturile deficitare, iar până pe 28 iunie, când se pleacă în cantonament, vreau să avem lotul complet. S-au scris foarte multe lucruri urâte despre mine. Vreau să arăt că pot face o treabă serioasă. În sezonul viitor avem ca obiectiv clasarea în primele 10 echipe, iar apoi să urcăm cât mai sus", a spus Anamaria Prodan.

Aceasta s-a arătat a fi în temă şi cu proiectul "Socios", iniţiat de un grup de suporteri ai Universităţii, în frunte cu Călin Bârsan, spunând că-şi doreşte să-i implice şi pe fanii echipei în bunul mers al clubului. "Ştiu foarte bine că «U» e un fenomen, am înţeles că există suporteri care au iniţiat un proiect de tip «socios». Voi discuta cu ei, să vedem în ce măsură îl putem pune în aplicare, aşa cum voi discuta cu toţi liderii suporterilor pentru a şti ce doleanţe sau sugestii au. Ştiu că sunt o galerie care se implică activ, iar asta nu poate fi decât bine", a mai spus fosta impresară.

Anamaria Prodan va ajunge în această dimineaţă la Cluj, urmând să asiste, foarte probabil, la antrenamentul echipei.

Trei ani cu Walter la Cluj

Cel puţin pe hârtie, Florian Walter şi-a încheiat "domnia" de trei ani la Universitatea Cluj. Ieri, omul de afaceri şi-a transferat acţiunile către apropiatul său, Ioan Mărginean, urmând ca pachetul de 98% să ajungă la Ana Maria Prodan, după finalizarea auditului comandat de fosta impresară. În cei trei ani cât a finanţat "U", Walter a promovat echipa în Liga I, reuşind apoi două clasări consecutive pe locul opt în prima ligă. Practic, acum omul de afaceri bucureştean poate să figureze oficial în actele clubului Petrolul Ploieşti, pe care-l finanţează de câteva luni şi unde a dus 14 dintre cei mai importanţi jucători ai lui "U" din sezonul trecut. Valoarea lotului "exportat" peste Carpaţi ajunge la 11,5 milioane de euro.

Alin ŞUTEA, Cătălin SUCIU

 

 

Etichete
Comenteaza