S-au trezit prea târziu. România, învinsă de Slovenia la Cluj

S-au trezit prea târziu. România, învinsă de Slovenia la Cluj
| Foto: frf.ro

Conduși cu 0-2 la pauză, "tricolorii" au forțat în repriza secundă, dar au fost învinși cu 1-2 pe Cluj Arena.

Luând în considerare temperatura și adversarul, clujenii nu s-au înghesuit la stadion, iar echipa națională a fost încurajată mai mult de câteva voci de copii entuziasmați că își pot privi favoriții. "Tricolorii" au început slab jocul, iar Sporar putea deschide scorul în urma unei erori în defensivă, dar Moldovan a salvat (3). Imediat, portarul a fost nevoit să intervină din nou, de această dată în fața lui Verbic (4).

Replica României a venit în urma unei faze fixe. Balonul a ajuns la Burcă, iar fundașul central a reluat sper poartă, însă mingea a lovit bara și a ieșit în afara terenului (9). Jocul s-a mutat din nou la poarta românilor, iar Moldovan a intervenit iarăși salvator la șutul lui Verbic (15). În cele din urmă, defensiva "tricolorilor" a cedat după jumătatea reprizei, Sesko a deschis scorul cu o lovitură de cap, fără să fie incomodat de niciunul dintre stopperi (26).

Cinci minute mai târziu, o acțiune în viteză a făcut șah-mat apărarea României, iar Sporar a majorat diferența (31). Elevii lui Edi Iordănescu nu au contat în joc nici în minutele ce au urmat, Moldovan fiind cel care s-a remarcat din nou printr-o paradă (43), iar scorul pauzei a fost 0-2.

Românii au ieșit mai concentrați de la cabine, iar nou-intratul Moruțan a fost cel care a dat semnalul revenirii cu un șut bun de la distanță, scos greu de Oblak. Cicâldău a fost și el aproape de a reduce din diferență, dar nu a reușit să reia spre poartă (57). Golul a venit în cele din urmă după ce prima oră de joc s-a scurs. Manea l-a găsit excelent pe Drăguș, care a șutat la vinclu, fără speranțe pentru Oblak (63).

La intarea în ultimul sfert de oră, Moruțan a lovit și el bara, în timp ce Pușcaș l-a luat la țintă pe Oblak, iar tabela nu s-a modificat. "Tricolorii" au încercat să mențină același ritm și în finalul jocului, însă nu au mai reușit să creeze pericol în careul advers și s-au văzut învinși de reprezentativa Sloveniei, scor 1-2.

Comenteaza