Să-i daţi nisip lui Mărginean!

Să-i daţi nisip lui Mărginean!
Ca să nu mai rămâie pe dinafară şi anul acesta, mam’mare, mămiţica şi nenea Walter i-au promis lui Mărginean că-l lasă să se joace cu „U” Cluj după cum are el chef.

Domnul Mărginean este foarte impacient şi, cu ton de comandă, dă afară opt jucători. Problema mea este nu faptul că i-a dat afară, ci, modul în care, sub umbrela insolvenţei, Marele Blond încearcă să păcălească pe toată lumea, refuzând să le plătească celor declaraţi indezirabili drepturile băneşti cuvenite. Nu discut valoarea sau non-valoarea celor expulzaţi, dar atrag atenţia că jucătorilor li se calcă în picioare drepturile fundamentale prin rezilierea unilaterală a contractelor fără plata unor compensaţii. Dacă acest abuz va rămâne netaxat de comisiile unde, sper, jucătorii îşi vor căuta dreptatea, Mărginean va face din şmecherie noua lege în fotbalul românesc, fiind uşor de presupus că multe echipe îi vor urma exemplul. Marele Blond invocă pasaje din legea insolvenţei atunci când îşi justifică rezilierea contractelor fără plata lor, dar omite că s-a şters la fund cu raţiunile economice atunci când a deschis robinetul cheltuielilor extravagante cu avioane în deplasari, cantonamente în hoteluri luxoase sau îndoparea fotbaliştilor cu mese mult peste necesar.

Din orice perspectivă ai privi problemele, la propriu sau la figurat, Mărginean se joacă în „U" cu ceva cu ce ar trebui să se joace în nisip!

Etichete
Comenteaza