Sabău crede că unul dintre jucătorii săi ar fi trebuit să facă parte din lotul naționalei: "E greu să îl depăşeşti 1 la 1"

Sabău crede că unul dintre jucătorii săi ar fi trebuit să facă parte din lotul naționalei: "E greu să îl depăşeşti 1 la 1"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Antrenorul Universității Cluj e de părere că unul dintre elevii săi era mai mult decât pregătit pentru a evolua pentru România în dubla cu Belarus și Andorra.

Fost internațional și participant la turnee finale alături de echipa națională, Ioan Ovidiu Sabău a vorbit despre situația "tricolorilor" și consideră că unul dintre jucătorii săi ar fi trebuit să facă parte din planurile selecționerului.

Este vorba despre căpitanul Universității Cluj, Alex Chipciu, pe care antrenorul îl consideră o soluție pentru postul de fundaș dreapta, având în vedere evoluțiile sale din ultima perioadă și forța fizică pe care o arată.

"L-aş fi văzut în dreapta pe Chipciu, de ce nu? Dacă Raţiu n-a jucat, Manea e accidentat, Alex ca fundaş dreapta e bun. Sau măcar să fie convocat, să fie acolo. Îmi dau seama la cât e de puternic în momentul de faţă.

Ceilalţi nu sunt atât de puternici defensiv, adică în duelurile 1 vs. 1 e foarte greu ca cineva să îl depăşească pe Alex. E foarte bine pregătit şi arată bine din punct de vedere fizic, foarte puternic.

Nu trebuie să îl cunosc, îl văd toţi pe Chipciu cum arată în momentul de faţă. A jucat cu fotbalişti importanţi din campionatul nostru, cei mai în formă jucători, care când s-au lovit de Chipciu nu au putut să joace împotriva lui.

Chiar fotbalişti, nu aş vrea să dau nişte nume pentru că nu vreau să îi pun în dificultate. E greu să îl depăşeşti 1 la 1", a spus Ioan Ovidiu Sabău la Prima Sport.

Alex Chipciu a debutat la echipa națională a României în 2011 și a strâns 47 de selecții, reușind 6 goluri și 10 pase decisive. De asemenea, a făcut parte din lotul "tricolorilor" la EURO 2016.

Comenteaza