Sabău, dezamăgit de Ianis Stoica: "Acest club i-a dat tot ce avea nevoie. A avut salariu mai mare decât la FCSB"

Sabău, dezamăgit de Ianis Stoica: "Acest club i-a dat tot ce avea nevoie. A avut salariu mai mare decât la FCSB"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Antrenorul a vorbit despre jucătorul care a fugit de sub comanda sa, deși era considerat piesă de bază în lotul Universității Cluj.

Cu o săptămână înainte de reluarea campionatului, Ianis Stoica a decis să fugă de la Cluj-Napoca, având în speranța unui transfer în Israel. În cele din urmă, atacantul va ajunge cel mai probabil la Hermanstadt, însă modul în care jucătorul a gestionat situația l-a dezamăgit profund pe Sabău.

Într-un moment al carierei în care evoluțiile sale erau chiar și sub nivelul ligii secunde, antrenorul a crezut în calitățile lui Stoica, dar nu a primit recunoștiința necesară. Ioan Ovidiu Sabău a dezvăluit chiar că Universitatea Cluj i-a oferit atacantului un salariu mai mare decât la FCSB și l-a ajutat în carieră, dar tânărul jucător a decis să îi abandoneze pe "studenți".

"Se pun niște clauze, te pui de acord, semnezi niște înțelegeri și trebuie să le respecți. Ce s-a întâmplat cu Ianis nu mi se pare normal. Eu aveam un under titular și a trebuit să găsesc o variantă cu o săptămână înainte. Acest club i-a dat tot ce avea nevoie. L-am pregătit, el a crescut foarte mult, a devenit un jucător important.

Să nu uităm evoluțiile lui foarte modeste, faptul că a fost contestat. După ce am preluat eu, acest jucător a crescut foarte mult, nu datorită mie, datorită grupului. I-am dat încredere, am vorbit mult cu el, l-am ajutat să își revină din punct de vedere mental. Clubul l-a respectat, a investit foarte mult, a avut un salariu mai mare decât la FCSB.

Nu aș vrea să creadă cineva că noi suntem vinovați. El a fost plătit mai mult decât era plătit la FCSB. Noi l-am respectat și el a crescut foarte mult. În condițiile în care de multe ori nu trebuia să joace. Am stat tot timpul lângă el să îl ajutăm. Facem asta cu toți jucătorii tineri care pot fi ajutați", a explicat antrenorul.

Ianis Stoica a marcat de 9 ori și a oferit 4 pase decisive în 23 de apariții în actualul sezon. 

Comenteaza