Sabău, discurs critic după eșecul cu UTA: "Am început să ne considerăm mai buni decât suntem"

Sabău, discurs critic după eșecul cu UTA: "Am început să ne considerăm mai buni decât suntem"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Antrenorul Universității Cluj a tras un semnal de alarmă după ce echipa sa a fost învinsă la Arad, scor 2-0.

Așa cum s-a mai întâmplat în ultimele săptămâni, "studenții" au avut parte de o nouă prestație modestă în deplasare și au pierdut contra celor de la UTA. Ioan Ovidiu Sabău a criticat evoluția elevilor săi și jocul slab arătat de "Șepcile roșii".

Tehnicianul consideră că a intervenit o oarecare relaxare în cadrul lotului, iar cauzele prestațiilor sub așteptări sunt cauzate de probleme de moral, nu de ordin fizic.

"În primul rând, adversarul nostru și-a dorit mai mult, s-a pregătit mult mai bine pentru acest meci, noi am fost destul de timizi. Pentru mine, dar și pentru alți antrenori, este foarte greu să îi facem pe jucători să-și dorească mai mult.

Am arătat și noi, ca și UTA, atunci când ne era teama că putem retrograda, am avut rezultate bune. Am început să ne considerăm mai buni decât suntem și am uitat că noi am obținut rezultatele având o atitudine bună și pregătindu-ne foarte bine. Din punct de vedere moral ne-am dorit foarte mult și nu ne-a fost teamă de eșec.

Clar, astăzi UTA a fost mult peste noi. Ne-am prezentat foarte modest, s-a văzut acest lucru, mai ales la început când UTA nu ne-a pus probleme. În loc să atacăm poarta, noi nu ne-am asumat, s-a văzut timiditatea, lipsa de încredere.

Eu cred că încă nu au înțeles că putem mai mult, că trebuie să ieșim din acea zonă de confort, să avem continuitate în rezultate, dar și în evoluții și atitudine. Avem aceste meciuri bune în care ne pregătim bine, după care intervine această relaxare de neînțeles, efectiv.

Nu ne-am îndeplinit niciun obiectiv și echipele toate sunt acolo, chiar și Mioveniul. Nu am înțeles de ce vrem să ajungem într-o situație așa de critică, unde ne este foarte greu. Eu cred că am jucat bine în anumite momente și am câștigat respectul.

E de la mental, adică, ai meciuri bune, arăți foarte bine și acum te prezinți așa. Eu îi pregătesc, eu fac schimbările și îmi asum, dar cred că trebuie să facem ceva diferit", a declarat antrenorul, potrivit Digisport.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza