Sabău i-a dat șah mat "Regelui". "U" Cluj, victorie mare contra liderului din Superligă

Sabău i-a dat șah mat "Regelui". "U" Cluj, victorie mare contra liderului din Superligă
| Foto: FC Universitatea Cluj

În ciuda gazonului de pe Cluj Arena, "Șepcile roșii" au învins cu 2-0 Farul Constanța, într-un meci pe care l-au dominat.

"Studenții" și-au respectat statutul de gazdă încă din primele secvențe ale jocului și au preluat controlul partidei. Echipa clujeană i-a înghesuit pe oaspeți în propria jumătate, iar prima ocazie importantă a venit în minutul 8. Oancea a centrat, Thiam a deviat, însă Ze Gomes nu a reușit să reia în poartă din poziție ideală, iar balonul s-a scurs agonizant în afara terenului.

Asaltul la poarta Farului a continuat, iar Remacle (13) și Thiam (14) l-au pus la încercare pe Aioani cu șuturi puternice din afara careului. Goalkeeper-ul a intervenit din nou în fața lui Remacle în minutul 18, când belgianul a reluat spre poartă o centrare a lui Bic. La jumătatea reprizei, Chipciu a pătruns în careu, a fost aproape de a provoca un autogol, iar imediat Artean a comis henț în careu.

După ce a consultat reluările de pe monitiorul VAR, centralul Popa a dictat penalty. Spre dezamăgirea celor prezenți pe Cluj Arena, Thiam a ratat atât lovitura de pedepasă, cât și șansa pe care a avut-o când balonul s-a întors la el (25). Timp de câteva minute, elevii lui Sabău au fost afectați de ratare, dar și de pierderea lui Dan Nistor care a fost înlocuit din cauza unei accidentări.

Totuși, "Șepcile roșii" au reluat atacurile, iar presiunea a dat în cele din urmă roade. Aioani l-a blocat pe Ze Gomes, însă nu a mai reușit să intervină și în fața lui Bic, iar mijlocașul Universității Cluj a deschis scorul (39). Așadar, gazdele au încheiat cu avantaj minim primele 45 de minute ale jocului, 1-0.

Ca și în precedentele partide, "studenții" au făcut un pas în spate după pauză, iar constănțenii au încercat să profite. Chiar dacă toate acțiunile au trecut pe la Alibec, defensiva clujeană l-a blocat, iar Munteanu a fost în cele din urmă cel mai periculos om al oaspeților. Tânărul atacant a trimis un șut bun din marginea careului, care a trecut puțin pe lângă stâlpul porții (56).

În cele din urmă tabela s-a modificat din nou, tot în favoarea clujenilor. Remacle a profitat de o pasă greșită în apărarea adversă și a majorat diferența în favoarea Universității Cluj (58). Gazdele au continuat să facă pressing și să îi oblige pe adversari să se bazeze pe mingi lungi pe care apărarea din fața lui Gorcea le-a respins de fiecare dată.

Chiar dacă liderul din Superligă a forțat în ultimul sfert de oră al meciului, Sabău și-a consolidat defensiva, iar acțiunile Farului nu au ajuns în apropierea careului clujean. Astfel, Universitatea Cluj a făcut un meci mare și a învins cu 2-0 trupa de la malul mării. 

Comenteaza