Sabău la lansarea cărţii "Supercampionii Clujului": Oriunde am fost am spus că sunt produsul Universităţii Cluj GALERIE FOTO

Sabău la lansarea cărţii
Fostul fotbalist Ioan Ovidiu Sabău este unul dintre cei 38 de supercampioni intervievați într-o carte lansată joi.

Unii din cei mai importanţi sportivi ai Clujului au participatjoi la lansarea volumului „Supercampionii Clujului", scrisă de jurnalistul Ovidiu Blag şi apărută la editura Colorama.
Volumul este unul de publicistică şi conţine 38 de interviuri cu mari sportivi clujeni, unii cu medaliii olimpice, mondiale sau europene în palmares.

Printre cei prezenţi la lansare au fost Ioan Ovidiu Sabău, Nicolae Szoboszlay, Remus Cîmpeanu, Mihai Adam, Augustin Ţegean, fotbalişti la "U" Cluj si CFR Cluj, baschetbalista Magda Jerebie, Aurora Dragoş, Mariana Bagiu, Mircea Barna, Mircea Cristescu, antrenorul de judo Florin Bercean, judokanele Simona Richter si Dinea Aluaş, marea atletă Eva Zorgo-Raduly, pugilistul Vasile Mârza, atleții Vasile Bogdan şi Vasile Sărucan. Unii dintre sportivii intervievaţi în carte au trecut la cele veșnice şi au fost reprezentaţi de rude şi prieteni.

„Am fost alături de persoane foarte importante, care au făcut enorm de multe pentru sportul clujean, foarte multe lucruri bune pentru acest oraş. Mă bucură mult că şi eu fac parte din acest grup care a reprezentat foarte bine acest oraş. Totdeauna unde am fost am spus că sunt produsul Universităţii Cluj", a spus marele fotbalist Ioan Ovidiu Sabău.

"E o treabă extraordinară. Nu m-am aşteptat. A fost surpriză pentru mine când m-a sunat Ovidiu şi m-a anunţat. E un eveniment foarte frumos, important pentru noi, pentru clujeni, pentru cei care am trăit şi am muncit în sport, am avut succes mai mult sau mai puţin. Eu zic că în această carte se adună cam o mie de ani de experienţă, poate chiar mai mult. Aţi văzut că în primele trei rânduri au stat oameni care şi-au dedicat viaţa sportului. E un sentiment extraordinar de frumos. Ne onorează. Eu am trăit nişte emoţii la Jocurile Olimpice şi sincer să fiu aceste clipe mi-au dat aripi să pot merge mai departe", a mărturisit antrenorul de judo Florin Bercean.

Sala de conferinţe de la Cluj Arena a fost arhiplină de personalităţi din lumea sportului clujean.

Volumul a fost prezentat de actorul Dragoş Pop, de decanul de la Educaţie Fizică, Vasile Bogdan, de decanul de la FSPAC, Călin Hinţea, precum și de directorii Colorama.

„Mă bucur că am putut să finalizez această carte, cu o serie de sportivi enormi. Nu e o carte de statistică, nu am făcut decât să consemnez gândurile şi activitatea lor de o viaţă, o activitate ireproşabilă. Aştept să treacă vremea, să treacă lumea prin carte să ne dăm seama dacă are sau nu are valoare", a spus autorul Ovidiu Blag.

Acesta este cel de-al treilea volum scris de Ovidiu Blag, care este jurnalist și profesor la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative și ale Comunicării, secţia Jurnalism.


Mihai Medan

Comenteaza