Sabău: Ne-am propus să nu luăm gol în primele 60 de minute

Sabău: Ne-am propus să nu luăm gol în primele 60 de minute
Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a precizat la conferinţa de presă de după meciul cu CFR Cluj, câştigat de mureşeni cu 2-1, că a utilizat trei fundaşi în zona centrală pentru a nu lua gol în primele 60 de minute şi a putea contracara pe de oa parte atacanţii echipei advrese, iar pe de alta fazele fixe.
“Am zis să nu luăm în primele 60 de minute gol, sunt foarte periculoşi la fazele fixe CFR, plus valoarea superioară a celor doi atacanţi, ştiam că vor juca Bud şi Traore şi nu aveam talie. La fazele fixe sunt foarte perciuloşi, atât datorită modului cum execută, dar şi datorită taliei pe care o au. Mureşan, Cadu, Traore, Alcantra, Bud, sunt jucători de talie foarte periculoşi la fazele fixe şi aveam nevoie de jucători aproape de talia lor, nu am putut să îi depăşim, dar din ce am avut am zis că e cel mai sigur. Mai ales că şi Cordoş are şi el talie bună, aşa am gândit-o, că pot să joc cu un astfel de advresar, cu CFR, cu trei fundaşi centrali. Astea sunt două motive: fazele fixe şi valoarea atacanţilor”, a precizat Sabău, la conferinţa de presă de după meciul CFR Cluj – FCM Târgu-Mureş.

De precizat că tactica adoptată de Sabăui a dat roade, CFR reuşind să înscrie abia în minutul 62, prin E. Dică. Târgu-Mureşul a reuşit să întoarcă rezultatul în trei minute, prin golurile marcate de Muntenau şi Stere.

Tehnicianul a mai specificat că din lotul clujean pot fi alcătuite două echipe şi că astfel nu ar trebui să constituie o problemă faptul că se joacă două sau trei meciuri într-o săptămână.

"CFR are două chipe, la ce jucători au, care au jucat foarte mulţi în Italia, chiar şi în Divizia B, nu ştiu câţi jucători din Liga I joacă în Serie B în Italia. La noi (la FCM Târgu-Mureş, n.red.) pot apărea probleme, dar la echipe ca Steaua, CFR, Dinamo, Rapid, asta nu ar trebui să fie o problemă că joacă două sau chiar trei meciuri pe săptămână, trebuie să aibă două echipe care să joace”, a punctat antrenorul.

FCM Târgu-Mureş a câştigat cu scorul de 2-1 meciul disputat ieri seară cu CFr Cluj, pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”.

Comenteaza