Săptămâna cea mai lungă: au trecut audierile, urmează verdictul

Săptămâna cea mai lungă: au trecut audierile, urmează verdictul
Avocatul Gianpaolo Monteneri a susţinut astăzi, la Lausanne, cauza Universităţii Cluj. O decizie în ceea ce priveşte solicitarea "studenţilor" de anulare a deciziei comisiei de licenţiere e aşteptată pentru vineri.

Au mai rămas doar câteva zile până când fanii Universităţii Cluj vor şti pe ce drumuri o vor lua în sezonul viitor. Avocatul Gianpaolo Monteneri a reprezentat ieri Universitatea în dosarul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, în care clubul clujean se judecă cu Federaţia Română de Fotbal, cerând anularea deciziei comisiei de licenţiere şi acordarea dreptului de joc pentru Liga I. Audierile au durat câteva ore, iar un verdict este aşteptat pentru vineri.

A fi sau a nu fi în Liga I, este enigma „Şepcilor roşii" de aproape două luni încoace. Încă de când comisia de licenţiere a anunţat că „U" nu îndeplineşte condiţiile financiare pentru a participa în sezonul următor al Ligii I, la club a domnit incertitudinea. „Şepcile" au fost nevoite să se despartă de un număr record de jucători, majoritatea nedorind să aştepte un verdict din partea TAS şi preferând să semneze cu alte echipe din prima ligă. Cei care au rămas se află la Poiana Braşov sub comanda lui Ionel Ganea, unde se desfăşoară primul cantonament al verii, aşteptând veşti asupra viitorului echipei. Ieri, la Lausanne, locul cel mai „fierbinte" pentru fanii „alb-negrilor", delegaţia Universităţii a asistat la înfăţişarea de la TAS, unde avocatul angajat de către club, Gianpaolo Monteneri, a prezentat cauza „Şepcilor roşii". Surse din anturajul clubului au precizat că un verdict va veni cel târziu vineri. „E greu de anticipat decizia TAS, cert e că până vineri se va şti hotărârea judecătorilor. Clubul a prezentat foarte multe argumente, dar nu putem şti ce se va întâmpla. Cel târziu vineri vom afla un verdict", au spus persoanele contactate de ZIUA de CLUJ. „Mergem acum şi noi, ca turcii, să explicăm că am trimis la dosar legea română. În mod normal, pe acte, şi Rapid trebuie să fie primită în prima ligă, pentru că nu poţi tu societate să impui unei judecătorii să te programeze maid evreme", spunea administratorul special al lui „U", Ioan Mărginean, înaintea plecării în Elveţia. Din delegaţia clujenilor a mai făcut parte administratorul judiciar, Marieta Anastasescu, dar şi juristul clubului.

Practic, „U" s-a bazat în apărarea de la Lausanne pe două argumente importante. Primul e legat de aprobarea planului de reorganizare de către Tribunalul Comercial, prin care datoriile totale ale clubului ajung la 2,5 milioane de euro şi sunt reeşalonate pe 36 de luni. Un al doilea detaliu extrem de important stă în hotărârea Adunării Generale a Creditorilor din 29 martie, prin care se arată disponibilitatea societăţii de a achita aproximativ 800.000 de euro, sumă necesară licenţierii. Hotărârea a fost, însă, atacată în instanţă de către unul dintre creditori, respectiv Direcţia Generală a Finanţelor, invocând faptul că o societate nu poate plăti creanţe de dinaintea demarării procedurii de insolvenţă până la aprobarea planului de reorganizare, conform legii 85/2006. Tribunalul Comercial a admis respectiva contestaţie, iar oficialii lui „U" vor să arate, practic, că ei au dorit plata sumelor cerute de manualul de licenţiere, dar legea (recunoscută de către Comisia de Licenţiere, printr-o circulară adresată cluburilor) nu le-a permis.

Dacă vineri e aşteptat verdictul în ceea ce priveşte soarta lui „U", a doua zi Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal urmează să anunţe componenţa Ligii I în sezonul viitor. Dacă „Şepcile roşii" primesc drept de joc în prima divizie, atunci campionatul va fi completat de Concordia Chiajna sau Rapid Bucureşti. În caz contrar, mai mult ca sigur „retrogradatele" CSMS Iaşi şi Chiajna vor fi menţinute.

 

Etichete
Comenteaza