Săptămână decisivă pentru Tony: Nigerianul află până joi dacă poate juca la „U”

Săptămână decisivă pentru Tony: Nigerianul află până joi dacă poate juca la „U”
S-a pregătit timp de aproape trei săptămâni sub comanda lui Ionel Ganea, dar a văzut meciurile Universităţii doar din tribună. Tony Nwakaeme va afla până la finalul săptămânii dacă va putea juca pentru „studenţi”, în caz contrar urmând să părăsească Clujul.

„Telenovela" Tony la „U" se va sfârşi într-un fel sau altul până la finalul acestei săptămâni. Oficialii „Şepcilor roşii" încearcă să obţină permisul de muncă pentru a-l angaja pe jucător, în caz contrar urmând a se renunţa la serviciile sale. Fotbalistul s-a pus la punct cu pregătirea fizică în cantonamentul montan de la Poiana Braşov, fiind apt de joc pentru meciul cu Chiajna, asta dacă va fi legitimat.

Principalul impediment în calea angajării nigerianului Tony Nwakaeme la FC „U" este legat de permisul de muncă necesar obligatoriu pentru orice persoană non-comunitară care doreşte să lucreze pe teritoriul Uniunii Europene. Pentru a obţine acest act, societatea, respectiv clubul de fotbal în acest caz, trebuie să depună la Oficiul pentru Imigrări un act de la ANAF prin care să ateste că nu are datorii restante către bugetul de stat. Ori, în cazul Universităţii, situaţia e complicată: clubul are datorii până la data de 6 februarie, când a intrat în insolvenţă, însă după acel moment nu a mai înregistrat creanţe. „Practic noi nu avem datorii către stat în acest moment, adică după ce societatea a intrat în insolvenţă. Am depus toate actele către Oficilul pentru Imigrări prin care atestăm acest lucru. Sperăm şi avem semnale că situaţia jucătorului se va rezolva în această săptămână, astfel că va fi bun de joc pentru partida cu Chiajna. Vrem să facem totul ca la carte, astfel încât să nu existe probleme. Ar fi nedrept ca jucătorul să nu primească dreptul la muncă, în condiţiile în care noi şi dacă am vrea nu am putea stinge datoriile către stat, îngheţate la data de 6 februarie, până la stabilirea tabloului creditorilor şi a aprobării planului de reorganizare", a explicat Horia Ţiril, încă administrator judiciar al FC „U" SA.

În aceste condiţii, e de aşteptat ca Tony Nwakaeme să primească un răspuns final până la finalul acestei săptămâni, în ceea ce priveşte legitimarea sa la „U". Nigerianul a semnat încă de acum trei săptămâni contractul cu „Şepcile roşii", însă actul nu a fost încă depus la Liga Profesionistă de Fotbal, în aşteptarea permisului de muncă. În cazul în care nu va fi bun de joc pentru „U", atacantul se va reorienta, având o ofertă concretă, spun sursele ZIUA de CLUJ, tocmai de la CS Severin, una dintre contra-candidatele clubului la evitarea retrogradării. „Severinul îi oferă condiţii mai bune decât „U", din punct de vedere financiar, dar el vrea să joace la Cluj, de aceea aşteaptă de trei săptămâni rezolvarea situaţiei", a explicat un apropiat al jucătorului.

Situaţia din Liga I oferă şi exemple contradictorii în ceea ce priveşte legitimarea jucătorilor extra-comunitari de către cluburile care au datorii la stat. Dinamo Bucureşti, spre exemplu, club cu datorii scadente către bugetul de stat, are în lot trei jucători non-comunitari, portarul Naumovski, plus mijlocaşii Boubacar şi Issa Ba. Aceaşi situaţie există şi la Rapid, club aflat de asemenea în situaţie de insolvenţă, care-l are în poartă pe brazilianul Pecanha. Chiar şi Gloria Bistriţa, club cu probleme financiare grave, şi care în acest moment se bazează în mare parte pe jucători tineri, are în lot nu mai puţin de trei jucători extra-comunitari: ivorianul Kanon, senegalezul Pouye şi brazilianul Moraes. „Situaţia e simplă: aceşti jucători stau legal în România, pe baza unor vize de turişti, iar în aceste condiţii au putut fi legitimaţi. Liga şi Federaţia nu cer niciodată vizele de muncă ale jucătorilor, pe ei îi interesează exclusiv ca aceştia să aibă drept de şedere, să nu fie expulzaţi", a explicat pentru ZIUA de CLUJ un specialist în regulamente, din cadrul LPF.

„U" - Chiajna e vineri, de la ora 20:30, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

 

Etichete
Comenteaza