Sărbătoare în alb și negru. Universitatea Cluj s-a calificat în finala Cupei României

Sărbătoare în alb și negru. Universitatea Cluj s-a calificat în finala Cupei României
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Ioan Ovidiu Sabău a învins la limită UTA, scor 1-0, și a obținut biletele pentru ultimul act al competiției.

Partida de pe Cluj Arena a început cu un duel de la distanță al celor două galerii, care au pregătit momente speciale la revenirea în semifinalele Cupei. În teren, arădenii au fost mai energici în primele minute, iar Otele a avut prima ocazie când a trimis alături din apropiere (10).

După un sfert de oră de joc, la o minge lungă Miron s-a duelat cu Postolachi, fundașul clujenilor a căzut, iar atacanul moldovean a profitat și a marcat cu un șut la vinclu. Însă, după consultarea VAR reușita a fost anulată pentru fault, spre bucuria tribunelor (15). Treptat, "studenții" au preluat inițiativa și au avansat spre jumătatea adversă.

Remacle a fost cel mai activ jucător al Universității Cluj, iar în minutul 27 a semnat o mare ocazie, când șutul său de la marginea careului a trecut puțin pe lângă stâlpul porții. Belgianul s-a revanșat câteva minute mai târziu, când a obținut un penalty, pe care Horia Mladinovic l-a acordat după îndelungi consultări ale reluărilor.

Nistor a fost cel care și-a asumat răspunderea executării loviturii de pedepasă și l-a învins pe Iacob chiar în fața peluzei oaspete (41). Așadar, la pauză, "Șepcile roșii" conduceau la capătul primei reprize, scor 1-0.

În primul sfert de oră de la reluare, arădenii au forțat egalarea, iar Ubbink a semnat două oporunități importante, în minutele 48 și 53. Elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au abordat mai conservator cea de-a doua parte și au preferat să aștepte acțiunilor oaspeților. Odată cu trecerea timpului, jocul și-a pierdut din ritm, situație ce le-a convenit clujenilor.

Chiar dacă nu au avut nicio ocazie în a doua repriză a partidei, iar emoțiile au fost la cote înalte pe Cluj Arena, "Șepcile roșii" au câștigat în cele din urmă la limită, scor 1-0, și au revenit în finala Cupei României, după 8 ani, urmând să se dueleze cu Sepsi OSK pentru trofeu. 

Comenteaza