Scandal înainte de meciul decisiv din derby-ul Ardealului

Scandal înainte de meciul decisiv din derby-ul Ardealului
200 de fani ar dori să-i încurajeze pe baschetbaliştii de la „U” Mobitelco la Sibiu, dar numai 50 vor putea intra în Sala „Transilvania”. Mircea Cristescu: Îmi cer scuze suporterilor noştri. Avem doar 50 de bilete pentru ei.

Conducerea lui „U" Mobitelco BT, prin vocea preşedinţelui executiv, Mircea Cristescu, s-a declarat nemulţumită de faptul că fanilor clujeni li s-au alocat doar 50 de bilete pentru partida cu sibienii, în locul celor 200 solicitate. Miercuri, clujenii vor juca meciul decisiv pentru calificarea în semifinalele campionatului de baschet masculin, cu CSU Sibiu. După patru meciuri jucate pe muchie de cuţit, scorul este egal, 2-2.

"Ionuţ Mocanu, care este responsabil cu securitatea la noi, a înmânat personal domnului Vulc junior o adresă din partea clubului, în care am cerut 200 de bilete. Cererea a fost trimisă şi pe email, pe data de 3 mai. Din păcate, clubul din Sibiu ne-a răspuns cu altă adresă. Am avut o discuţie între cluburi, între adrese. În ultima lor adresă, ne-au spus că nu ne pot pune la dispoziţie decât 50 de bilete, pentru că toate au fost vândute. Din păcate suporterilor noştri nu le putem pune la dispoziţie mai multe. Avem cereri pentru mai mult de 200 de bilete, dar asta este. Îmi pare rău pentru suporterii noştri. Aşteptăm în continuare un răspuns de la Sibiu, poate ne dau măcar 100 de bilete. Îmi cer scuze faţă de suporterii noştri. În acelaşi timp, din câte ştiu eu, nici un fan de la Sibiu, nu a rămas pe dinafară la meciurile de la Cluj. Toţi au putut să îşi ia bilet. În baza celor 50 de bilete cerute de către Horaţiu Floca, de la CSU Sibiu, ei nu au mai venit să îşi revendice aceste bilete. Atunci am dat 50 de bilete pentru sectorul galeriei, care e un sector special amenajat, iar toţi ceilalţi care au venit să îşi ia bilet de la casierie, ca orice om de rând, şi-au luat cu 20 de lei. Noi le-am dat atâtea câte ne-au solicitat. Eu din câte am înţeles, ieri la prima oră s-au vândut toate biletele. Probabil le-au vândut în jumătate de oră pe toate", a declarat Mircea Cristescu.

Un înfocat suporter al ,,studenţilor", Attila Verdes, supranumit Hiena, este revoltat: ,,Mergeam 200, dacă nu mai mulţi. Le arăt eu sezonul următor. Câţi vom intrăm noi, atâţia vor intra şi ei."

Partida a cincea dintre CSU Sibiu şi „U" Mobitelco se va juca joi, de la 18.30, în Sala sporturilor „Transilvania" din Sibiu.

Încălcare a regulamentului


Preşedintele clujenilor consideră justificată cererea de 200 de bilete şi aduce ca argument, regulamentul Federaţiei Române de Baschet, care prevede că fanii echipei vizitatoare, au dreptul să ocupe 10 % din capacitatea sălii oaspeţilor.

,,Conform regulamentul Federaţiei Române de Baschet, avem dreptul la 10 % din capacitatea sălii, care este de aproape 2.000 de locuri. De aceea am şi cerut 200 de bilete, pe care am spus că le achităm noi, dar ne-au alocat doar 50. Din această cauză, autocarul pe care îl punem la dispoziţie pentru suporteri va trebui să fie limitat", a explicat Cristescu.

Doar 19 bilete vândute clujenilor la primele meciuri

În replică managerul general de la CSU Sibiu, Horaţiu Floca, afirmă că la precedentele meciuri clubul sibian a ieşit în pierdere, deoarece a alocat suporterilor oaspeţi 50 de bilete şi s-au vândut doar 19.

"La noi biletele s-au terminat în şase ore. Le-am pus în vânzare la ora 8, iar la ora 14 s-au terminat. Noi până acum, la primele două meciuri de la Sibiu, am pus la dispoziţie 50 de bilete. La primul meci au luat 19. La al doilea meci au cumpărat tot 19. Noi la Cluj, e adevărat, am folosit 50, ceilalţi suporteri s-au descurcat pe cont propriu. Probabil dacă la noi nu se terminau biletele, şi la noi puteau să vină clujenii, să cumpere. Ne pare rău. Aşa cum clujenii sunt dezamăgiţi, sunt şi mii de sibieni, că nu sunt bilete. Capacitatea nu ne permite mai mult", a spus Floca.

Mihai MEDAN

Etichete
Comenteaza