Schimbări importante la “U”, după startul ratat de campionat. A plecat un portughez, vin alți doi

Schimbări importante la “U”, după startul ratat de campionat. A plecat un portughez, vin alți doi
| Foto: Cristian Cosma / fcuniversitateacluj.ro

Începutul ezitant din noul sezon al Ligii 2 i-a determinat pe oficialii clubului să caute soluții.

Două înfrângeri și o victorie în primele trei meciuri este bilanțul startului de sezon la “U” Cluj. “Studenții” sunt mai aproape de retrogradare decât de locurile promovabile, pe care s-au instalat confortabil contracandidatele la accederea în Liga 1.

Primul care a părăsit "corabia" a fost Hugo Firmino, atacantul portughez ce a evoluat doar 90 de minute pentru “Șepcile roșii”, în partida de la Reșița. Acesta a solicitat rezilierea contractului, iar conducerea i-a acceptat cererea.

Bogdan Cantor, unul dintre oficialii FC Universitatea Cluj, a confirmat despărțirea de Firmino și prezența la antrenament a celor doi fotbaliști.

“Într-adevăr, Hugo Firmino a plecat de la echipă. Am reziliat contractul cu el, după ce jucătorul nu a mai intrat în vederile conducerii sportive. Cu “U” se pregătesc un fundaș ce a evoluat în naționala mare a Portugaliei și un atacant de origine angoleză, cu cetățenie portugheză.

Antrenorul va hotârî dacă vor mai veni alți jucători. Campionatul va fi lung și cu cât va fi lotul mai numeros și cu valori apropiate cu atât va fi mai bine”, a declarat Cantor.

Fundașul portughez care se pregătește alături de “U” Cluj este Tiago Gomes, fotbalist de 33 de ani. Jucătorul crescut de Benfica și-a trecut în CV echipe cunoscute în Europa precum Zaglebie Lubin (Polonia), Osasuna (Spania), Braga (Portugalia) sau Metz (Franța).

Apărătorul are şi o selecție la naționala Portugaliei, într-un meci cu Argentina din 2014, când a fost pe teren alături de jucători precum Messi, Cristiano Ronaldo, Higuain sau Di Maria.

Celălalt jucător care se antrenează alături de “studenți” este, potrivit oficialilor de la "U", un atacant angolez cu cetăţenie portugheză, liber de contract, care a fost la Cupa Africii pe Naţiuni. Descrierea i se potriveşte unui singur jucător din naţionala Angolei: Evandro Brandao.

În perioada junioratului, atacantul a trecut pe Manchester United, Braga sau Benfica, în timp ce ca senior a bifat echipe mai modeste, precum Olhanense, Tondela, Leixoes (toate Portugalia) sau Videoton (Ungaria). Brandao s-a aflat în lotul Angolei la ultima ediție a Cupei Africii, însă nu a bifat niciun minut.

Următorul meci al Universității Cluj va fi duminică, 25 august, de la ora 15:30, împotriva Gloriei Buzău.

Comenteaza