Scorul preferat al lui Dan Petrescu duce CFR-ul în primăvara europeană

Scorul preferat al lui Dan Petrescu duce CFR-ul în primăvara europeană
| Foto: facebook.com/cfr1907

"Feroviarii" s-au impus cu 1-0 în fața celor de la Ballkani și au avansat în play-off-ul pentru calificarea în optimile UEFA Conference League.

Peste 10.000 de spectatori a fost prezenți în tribunele arenei din Gruia pentru a-și susține favoriții în drumul spre calificare. Campioana României a început ofensiv jocul, iar Yeboah putea deschide scorul încă din minutul 3, dar Frasheri a salvat. "Feroviarii" au continuat să forțeze și șutul același Yeboah a fost deviat în afara terenului (14), iar din lovitura de colț rezultată Muhar a reluat puțin pe lângă bară (15).

Golul a venit în cele din urmă din gheata lui Boateng. După un carambol în careu, mingea a ajuns la mijlocașul ghanez, care a înscris din apropiere (17). CFR Cluj a făcut imediat pasul înapoi, Deac și Roger s-au transformat în fundași de bandă, iar zona centrală a fost aglomerată de ceilalți patru apărători. Întâmpinată de acest baraj defensiv, trupa din Kosovo nu a reușit să pună probleme.

Mai mult, după ce prima jumătate de oră de joc s-a scurs, Malele a obținut un penalty. Deac a fost cel care a executat, dar Frasheri a respins (32). Lovitura de pedeapsă s-a repetat din cauza oaspeților care au intrat prea repede în careu. Deac a tras slab, pe centru și nu a reușit nici din a doua încercare să majoreze diferența (35). Așadar, scorul pauzei în Gruia a fost 1-0.

Primele minute ale actului secund au fost echilbrate. În ciuda lipsei de interes pentru ofensivă a elevilor lui Dan Petrescu, Burcă a avut o ocazie bună, însă Frasheri a intervenit (60). "Feroviarii" s-au axat exclusiv pe defensivă în ultima jumătate de oră a partidei, dar jucătorii de la Ballkani nu au părut capabili să creeze faze consistente în ofensivă.

Un șut bun de la mare distanță trimis de Kuc și respins de Scuffet în corner a reprezentat singura ocazie importantă a oaspeților (71). Organizarea campioanei României s-a dovedit a fi decisivă în cele din urmă, CFR Cluj s-a impus cu 1-0 și s-a calificat în primăvara europeană.

În celălalt meci al grupei, Slavia Praga și Sivasspor au încheiat la egalitate, scor 1-1.

Comenteaza