Se apropie startul noului sezon al Superligii. Cum ar putea arăta Universitatea Cluj în prima etapă

Se apropie startul noului sezon al Superligii. Cum ar putea arăta Universitatea Cluj în prima etapă
| Foto: FC Universitatea Cluj

Echipa pregătită de Ioan Ovidiu Sabău și-a setat două obiective clare pentru stagiunea următoare, lupta pentru un loc de play-off și trofeul Cupei României.

După un sezon în care "studenții" au fost aproape de accederea între primele 6 echipe ale Superligii, dar și de o calificare în cupele europene, pretențiile formației clujene au crescut, iar noua stagiune vine cu noi obiective.

Pentru a îndeplini ceea ce și-au propus, oficialii clubului au reușit o serie de transferuri importante, iar printre numele care s-au alăturat Universității Cluj în pauza de vară se numără Iulian Cristea, Radu Boboc, Vadim Rață, dar și favoritul tribunelor, Mamadou Thiam.

Ioan Ovidiu Sabău i-a pus la treaba pe cei mai mulți dintre noii "studenți" în cantonamentul din Antalya și pare să își fi format un prim 11 cu care va aborda prima etapă a Superligii, în care Universitatea va juca pe terenul campioanei FCSB.

Edvinas Gertmonas își va păstra postul de titular câștigat în primăvară, însă la nivelul defensivei vor apărea modificări. Dacă Alex Chipciu rămâne sigur fundaș stânga, cuplul din centru se va modifica, iar Masoero va face pereche cu Iulian Cristea, așa cum s-a întâmplat de cele mai multe ori în partidele amicale.

În flancul drept al defensivei se pare că Radu Boboc a câștigat lupta cu Dorinel Oancea, iar cel din urmă va reprezenta o soluție pentru ambele benzi ale apărării. La mijloc Ovidiu Bic rămâne punct fix, iar cel mai probabil lui i se va alătura Ovidiu Popescu.

În fața lor vor juca Robert Silaghi, principalul jucător U21 al Universității Cluj, Dan Nistor și Vadim Rață. Pentru moment, postul de atacant îi revine lui Adel Bettaieb, cel care a marcat de trei ori în jocurile de pregătire.

Echipa probabilă a Universității Cluj în prima etapă:

Gertmonas - Boboc, Cristea, Masoero, Chipciu - Popescu, Bic - Silaghi, Nistor, Rață - Bettaieb

Partida din prima rundă a sezonului regulat, dintre Universtitatea Cluj și FCSB este programată sâmbătă, 13 iulie, de la 22:00.

Comenteaza