Se conturează noul “U”

Se conturează noul “U”
Rămas fără cei mai importanţi jucători, care au plecat în haită la Ploieşti, Claudiu Niculescu încearcă să încropească o echipă capabilă să se salveze de la retrogradare.

Antrenorul s-a întors din vacanţă şi a început să caute fotbalişti pentru noua echipă a Universităţii. Niculescu are încredere că lucrurile se vor aşeza şi va putea forma un grup care să reziste pe prima scenă. Primele noutăţi din lot sunt Bogdan Pătraşcu (ex-Astra) şi Apostol Muzac (ex-Chiajna).

Universitatea Cluj încearcă să trăiască şi intră într-o nouă etapă. Fără majoritatea jucătorilor din campionatul recent încheiat, care s-au transferat în masă la Petrolul, "U" va avea ca obiectiv în sezonul următor salvarea de la retrogradare. Din vechea gardă au mai rămas Matache, Boşneag şi Drăghici, juniorii Ionuţ Neag, Rareş Cucui şi Răzvan Moldovan, plus Eduard Nicola, revenit la "U" după un împrumut la Voinţa Sibiu, şi Andrei Voican, revenit şi el la echipă după împrumutul la Petrolul Ploieşti. Este de aşteptat să fie promovaţi şi câţiva jucători de la echipa a doua, cel mai important fiind Szilagyi Zsolt, unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti de către fanii "Şepcilor roşii". În acelaşi timp, Claudiu Niculescu încearcă să aducă câteva nume noi la echipă, reuşind până acum să-i convingă să joace la Universitatea pe Bogdan Pătraşcu şi Apostol Muzac, liberi de contract după ce şi-au încheiat socotelile cu Astra Ploieşti, respectiv Concordia Chiajna.

"Discutăm cu mai mulţi jucători, încercăm să aducem mai mulţi fotbalişti, probabil vor sosi câţiva şi în probe la reunirea lotului, vedem. Eu sunt un tip mai optimist şi cred că vom reuşi să facem ceva bun, să construim o nouă echipă. Lucrez la transferuri, discut cu jucători, sunt negocieri deschise şi acum", a declarat Niculescu pentru ZIUA de CLUJ. Bogdan Pătraşcu (33 de ani) evoluează ca mijlocaş defensiv, iar în carieră a mai jucat la Piacenza, Sportul Studenţesc, Litex Loveci, Chievo, Padova, Dinamo şi Astra Ploieşti. În sezonul trecut, Pătraşcu a strâns 15 apariţii în Liga I, 3 pentru Dinamo, în turul campionatului şi 12 pentru Astra Ploieşti.

Apostol Muzac (24 de ani) şi-a început cariera la Dinamo, a mai trecut pe la Steaua, Unirea Alba Iulia, Unirea Urziceni şi Concordia Chiajna. Pentru Chiajna a evoluat în 22 de partide în ultimul campionat.

Niculescu l-ar putea avea la dispoziţie şi pe Vlad Morar, unul dintre tinerii promiţători ai Universităţii, dat şi el ca transferat la Petrolul. La rugăminţile lui Niculescu, Florian Walter ar putea să-l lase pe Morar la Cluj, măcar sub formă de împrumut până la finalul campionatului.

 

 

Etichete
Comenteaza