Se îngroaşă gluma: „U”, la cel mai slab start de campionat din ultimele patru sezoane

Se îngroaşă gluma: „U”, la cel mai slab start de campionat din ultimele patru sezoane
Cu doar un punct obţinut în primele patru etape, „studenţii” ocupă acum locul 15 în prima ligă, şi sunt printre candidaţii cerţi la retrogradare. Startul de sezon a fost cel mai slab de când echipa a promovat în prima divizie.

Cu 14 jucători plecaţi în vară şi puţine nume importante la capitolul veniri, Ionel Ganea n-a mai reuşit să facă minuni la Universitatea. Duminică, la Giurgiu, „Şepcile roşii" au bifat cea de-a treia înfrângere din acest sezon şi au rămas cu doar un singur punct în Liga I. Prin comparaţie, în urmă cu un an, clujenii aveau deja şase puncte după patru runde, în timp ce în primul sezon de la promovare, „U" a strâns patru puncte în aceaşi perioadă a campionatului.

Universitatea a pierdut încă din primele zece minute duelul cu Astra Giurgiu. Aflate în mare formă, gazdele au reuşit să marcheze de două ori în startul partidei, ajutate şi de gafele neaşteptate ale apărătorilor clujeni, în frunte cu portarul Emilian Dolha, vinovat clar la primul gol. Ionel Ganea a încercat să dea un suflu nou liniei defensive prin introducerea tânărului Ionuţ Neag, însă puştiul în vârstă de 18 ani a fost depăşit constant de şarjele lui Ivanovski sau Budescu. Nici Ninu a fost mai sigur, având foarte multe momente în care a pierdut duelurile cu atacanţii adverşi. De la mijloc în sus echipa a părut să funcţioneze. Rareş Takacs a confirmat că poate fi un fotbalist important al echipei, fiind aproape singurul care şi-a asumat duelurile unu-la-unu cu adversarul direct, în speţă Junior Morais. Din păcate pentru „U" şi Ganea, ofensiva l-a avut şi de această dată pe Cătălin Dedu în rol de capăt de linie. Atacantul care nu a reuşit să înscrie nici un gol în 19 apariţi pentru „U" a făcut un nou meci foarte slab şi duminică seara. Dedu a pierdut aproape toate mingile şi a fost tot timpul cu o viteză sub fundaşii Astrei, Găman sau Ben Youseff. Intrarea lui Odiaka din ultimele 15 minute a schimbat vizibil jocul ofensiv al „studenţilor", franco-nigerianul având câteva acţiuni individuale, plus un şut de la marginea careului, respins greu de Silviu Lung. Subţirimea lotului de care dispune l-a determinat în mai multe rânduri pe Ionel Ganea să ceară întăriri, iar până acum a primit trei jucători, însă transferurile nu se vor opri aici. „Vor mai veni fotbalişti până la 7 septembrie", au spus oficialii „studenţilor". Iar de fotbalişti importanţi are nevoie Universitatea, aflată la cel mai slab start de campionat de la promovarea în prima ligă.
În 2010, după patru runde, „U" avea patru puncte, rezultate dintr-un egal şi o victorie, una incredibilă, pe terenul Unirii Urziceni, vicecampioana României din acel moment. Un sezon mai târziu, „studenţii" erau printre forţele campionatului, iar în primele patru etape reuşeau să strângă nouă puncte, pierzând doar confruntarea de pe terenul Stelei. Chiar şi anul trecut, după plecarea în masă a jucătorilor la Petrolul, „U" a strâns şase puncte în primele patru rânduri, după două victorii cu Gloria Bistriţa, respectiv Viitorul Constanţa.

La cum se conturează campionatul, şi în condiţiile în care nou-promovatele (cu excepţia Coronei) au strâns un număr incredibil de puncte, „U" începe o serie de meciuri extrem de dificile, dar şi aproape decisive. Primul e luni, pe teren propriu, cu Concordia Chiajna. Apoi urmează o deplasare la Dinamo Bucureşti, în timp ce pe 31 august e derby-ul cu CFR.

 

Etichete
Comenteaza