Semne bune: „U" are şanse mari să primească licenţa pentru Liga I

Semne bune: „U
Oficialii Universităţii au prezentat marţi dosarul de licenţiere în faţa comisiei coordonate de Viorel Duru, iar şansele ca „Şepcile roşii" să primească drept de participare şi în sezonul viitor al Ligii I au crescut simţitor.

Comisia de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a analizat marţi dosarul Universităţii Cluj, iar concluziile au fost pozitive. Oficialii „studenţilor" au depus şi planul preliminar de reorganizare, aprobat luni de către Adunarea Generală a Creditorilor (AGC), act care a fost admis de către comisie. Un prim verdict în ceea ce priveşte cluburile care vor lua licenţa va fi dat până la finalul zilei de vineri.

Ziua de marţi, una extrem de importantă pentru foarte multe dintre cluburile din Liga I, a debutat cu declaraţia lui Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal. Cel supranumit „Oracolul de la Bălceşti" a anunţat în stilul său caracteristic că, din informaţiile sale, nu vor exista probleme la licenţiere pentru nici unul dintre cluburile din prima ligă. „Din informaţiile pe care le deţin eu, nu vor fi probleme, toate echipele vor lua licenţa", a spus Dragomir, citat de Mediafax. La ora 14:00, în faţa comisiei coordonate de Viorel Duru s-a prezentat şi delegaţia Universităţii Cluj, iar discuţiile au durat mai bine de o oră şi jumătate. Cum în cursul zilei de luni, Viorel Duru a transmis printr-o scrisoare oficială că propune ca „U" să nu primească licenţa din cauza neîndeplinirii criteriului financiar, oficialii Universităţii au prezenta planul preliminar de reorganizare, votat în AGC de luni. În acel plan se precizează că Direcţia Generală a Finanţelor Publice va primi în totalitate creanţa, la fel cum se va întâmpla şi cu angajaţii, jucătorii şi antrenorii aflaţi în litigiu cu clubul. Conform informaţiilor venite din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, membrii comisiei s-au arătat convinşi de cele prezentate de oficialii lui „U", astfel că şansele ca clubul clujean să primească licenţa au devenit foarte mari.

Pe de altă parte, Horia Ţiril, administratorul judiciar al clubului, a evitat să dea un verdict. „Nu vreau să mă pronunţ şi nici să fiu prea optimist. Am prezentat un dosar extrem de stufos la care am lucrat până târziu în noapte. Am depus şi planul preliminar de reorganizare, în care am arătat că creditorii au fost de acord în proporţie de 84 la sută. S-a opus doar o firmă care nu avea nici o legătură cu criteriul sportiv şi care, oricum, fiind în insolvenţă nu putea să-şi dea acordul. Sper ca cei din comisie să fi apreciat mai ales că Direcţia de Finanţe a acceptat acest plan. Le-am explicat că acordarea licenţei înseamnă şi îndeplinirea planului, deci şi achitarea sumelor către jucători. Sper că vom primi o veste bună", a spus Horia Ţiril. Conform procedurii, comisia va da verdictul în ceea ce priveşte acordarea licenţei pentru cluburile din Liga I până vineri, la ora 23:59. Formaţiile care nu primesc un vot pozitiv au dreptul la recurs, dar şi această hotărâre poate fi atacată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Forul din Elveţia este obligat să dea un răspuns final până pe 31 mai, această sentinţă fiind definitivă şi irevocabilă.

Alin ŞUTEA, Cătălin SUCIU

Etichete
Comenteaza