Sezon compromis: “U” Mobitelco a spus “adio” titlului FOTO

Sezon compromis: “U” Mobitelco a spus “adio” titlului FOTO
“U” Mobitelco a pierdut şi meciul 3 al semifinalei cu BC Timişoara (65-70), ratând principalul obiectiv al sezonului: apărarea titlului câştigat anul trecut.

Partida de la Cluj ar fi putut coincide cu relansarea semifinalei, dar a luat forma unui fiasco pentru elevii lui Marcel Ţenter, învinşi cu un sec 3-0 la general. Ardelenii vor întâlni în finala mică a Diviziei A formaţia Gaz Metan Mediaş, miza fiind calificarea în Liga Balcanică.

Fanii clujeni au răspuns apelului favoriţilor, peste 2.000 de spectatori încurajându-i frenetic încă din primul minut. Concurenţă le-au făcut cele câteva zeci de suporteri sosiţi de la Timişoara, din arsenalul cărora nu au lipsit steagurile "alb-violete". Primul sfert a fost unul de care pe care, la fel ca în precedentele întâlniri, dar le-a revenit oaspeţilor la o diferenţă de o posesie: 17-19. Lucrurile s-au complicat pentru "U" Mobitelco în actul următor, când Sarovic, Siriscevic şi Dragoş Andrei au redus sala la tăcere cu transformările lor de la distanţă (23-31, min. 16), dar până la pauza mare diferenţa s-a redus la cinci puncte: 32-37. "U" Mobitelco nu s-a regăsit nici la reluare (34-41, min. 22).

Publicul a simţit momentul de cumpănă al favoriţilor, cântând în picioare, dar entuziasmul lor nu s-a reflectat şi pe parchet: "leii" au rămas în avantaj la finalul sfertului al treilea, 46-53, iar soarta meciului urma să se decidă într-un nou final incandescent. Fără să se desprindă decisiv, BC Timişoara s-a dovedit echipa mai disciplinată, asta în ciuda vacarmului din Sala Sporturilor (51-58, min, 34). Câteva gesturi ale timişoreanului Bogdan Popescu au fost suficiente pentru a atrage antipatia fanilor, dar la puţin timp după acel episod campioana avea să prindă aripi. Mai întâi reuşita lui Krstanovic (foto) a făcut ca tabela să indice 61-62, după care americanul Kyndall Dykes şi-a readus echipa în avantaj şi a declanşat isteria în tribune (63-62, min. 38).

Reuşita de "trei" a lui Dominique Archie, sosită cu mai puţin de un minut înaintea finalului, i-a debusolat pe clujeni (63-65), iar soarta partidei avea să o scrie tot el, alături de Zlatko Jovanovic, de la linia liberelor. "U" Mobitelco are şansa să salveze sezonul contra celor de la Gaz Metan Mediaş, în finala mică a Diviziei A, care se va decide după cel mult trei meciuri.

Tehnicianul campioanei, Marcel Ţenter, şi-a manifestat regretul pentru ratarea obiectivului. "Noi am avut o partidă slabă din punct de vedere al execuţiilor, iar acest lucru mă nemulţumeşte. Băieţii au făcut tot ce a depins de ei, au făcut un efort foarte mare, însă nu s-a putut. A fost un sezon foarte greu, cu foarte multe întâmplări, dar treaba mea a fost să scot ceea ce s-a putut mai bun în condiţiile date. Sunt nemulţumit că nu am jucat măcar finala. Ştiu că această echipă, cu toate problemele pe care le-a avut, ar fi putut să joace finala şi în acest an, însă, din păcate, nu am reuşit. Sigur, nu mă aşteptam să pierdem cu 3-0, nu sunt obişnuit cu această situaţie, dar s-a întâmplat şi nu pot decât să felicit echipa din Timişoara. Conducerea echipei va stabili dacă este sau nu mulţumită cu ceea ce am realizat în acest sezon. Vreau să le mulţumesc fanilor pentru susţinere, au fost extraordinari în această seară (sâmbătă - n. red.)", a declarat Ţenter după meci.

Bănăţenii au trecut şase străini pe foaia de joc. "U" a depus contestaţie

Preşedintele executiv al campioanei, Mircea Cristescu, a depus o contestaţie la finalul meciului, după ce BC Timişoara a încălcat regulamentul, trecând pe foaia de joc şase jucători străini. Pe de altă parte, el a evitat să ofere informaţii suplimentare în ceea ce-l priveşte pe David Lawrence, jucător lăsat sâmbătă în afara lotului, dar despre care un site de baschet a scris că a fost depistat pozitiv la ultimul control antidoping efectuat.

Americanul a fost pus într-o situaţie asemănătoare în 2009, când a fost infestat cu canabis. "Timişoara a avut trecuţi pe foaia de joc şase jucători străini, ceea ce este împotriva regulamentului. În regulamentul FRB (Federaţia Română de Baschet - n. red.) nu este specificat ce se întâmplă în cazul încălcării acestei reguli. Prin această contestaţie am vrut să atragem atenţia asupra acestui fapt, pentru ca pe viitor să fie clar reglementată sancţiunea, eu fiind şi membru în Biroul Federal. Timişoara şi-a câştigat pe teren dreptul de a juca finala, le urez succes. În ceea ce ne priveşte, vom merge mai departe, vom juca pentru medaliile de bronz si vom lua legătura cu cei de la Mediaş pentru a încerca să jucăm mai devreme partidele, dacă şi ei, şi Federaţia Română de Baschet vor fi de acord. În privinţa lui David Lawrence, a fost o decizie de club, în urma unei adrese pe care am primit-o. Mai multe nu putem spune, pentru că este confidenţial", a declarat Cristescu pentru site-ul oficial al clubului.

 

 

Comenteaza