Show pe Cluj Arena. Pandurii au fost la cinci minute de o victorie istorică

Show pe Cluj Arena. Pandurii au fost la cinci minute de o victorie istorică
Eric de Oliveira a marcat golul serii în Europa League în înfrângerea, scor 1-2, cu Fiorentina lui Montella. Toscanii au fost conduşi până în minutul 85, dar au întors partida în cinci minute.

Pandurii Târgu Jiu şi Fiorentina au oferit un meci spectaculos pe Cluj Arena, presărat cu multe ocazii de gol. Gorjenii au deschis scorul după un gol de generic înscris de brazilianul Eric, însă italienii au egalat pe finalul partidei şi au înscris golul victoriei la ultima fază a meciului. Oltenii au fost încurajaţi de aproape 18.000 de spectatori.

Visul frumos continuă pentru Pandurii Târgu-Jiu, o formaţie românească atipică. Oamenii lui Pustai preferă jocul ofensiv indiferent de adversar. Gorjenii nu păcălesc nici acum fotbalul şi joacă pentru prestigiu şi pentru public. Italienii încep mai bine partida, se instalează de la început în jumătatea adversă. Matos cade în careu şi cere un penalty, dar centralul grec lasă jocul să curgă (11). Pandurii strânge rândurile, prinde curaj şi încearcă să pună probleme. Buleică încearcă un voleu de la 20 de metri, însă mingea se scurge pe lângă poarta lui Munua. Curajul era să-i coste pe gorjeni, care s-au văzut prinşi pe contraatac de Yakovenko, însă ucraineanul a fost oprit prin fault de Erico, care a luat şi cartonaşul galben. Joaquin a încercat o scăriţă, dar a ratat ţinta (25). Eric, aproape inexistent în primele minute a reuşit să ridice tot stadionul în picioare. Lent, dar imprevizibil, brazilianul şi-a dovedit clasa şi a înscris dintr-o foarfecă superbă după centrarea lui Di Stefano (32). Tot el putea majora diferenţa, însă a preferat o pasă unui lob, deşi Munua era ieşit mult din poartă (36).

Italienii au preluat apoi iniţiativa, dar s-au întrecut în ratări memorabile. Cuadrado a dat tonul cu un şut direct în Mingote din doar câţiva metri. În repriza secundă, asediul a continuat la poarta gorjenilor. Aquilani a încercat o execuţie de la 20 de metri, însă minge a trecut milimentric peste, după care BorjaValero a deviat pe lângă o minge centrată perfect în mijlocul careului (53). Defensiva Pandurilor a rezistat şi mai mult decât atât formaţia lui Pustai putea chiar să mărească diferenţa după pătrunderea lui Momcilovic finalizată cu un şut de la marginea careului respins cu dificultate de Munua (57).
Fiorentina a continuat să preseze, a şutat din toate poziţiile dar zeiţa Fortuna a fost de partea Pandurilor până spre final. Matos a apărut în faţa porţii şi a restabilit egalitatea în minutul 85, iar Valero a marcat în ultima fază a meciului cu un şut plasat pe lângă Mingote. Fluier final, 1-2 şi gorjenii ies din Europa cu capul sus.

Vizualizaţi o GALERIE FOTO spectaculoasă AICI.

Fiorentina şi Dnepr s-au calificat în primăvară

În urma victoriei de la Cluj, Fiorentina şi-a asigurat şi matematic calificarea în faza următoare indiferent de rezultatele ultimelor două partide. Dnipro a învins-o şi ea pe Pacos şi e calificată, urmând ca Pandurii să se lupte pentru locul al treilea cu echipa portugheză. Fiorentina conduce grupa cu 12 puncte şi e urmată de Dnepr cu 9, Pandurii cu 2 puncte şi Pacos cu un singur punct. 

Pandurii - Fiorentina 1-2 (1-0)

Au marcat: Eric (32) / Matos (85), Valero (90)
Stadion: Cluj Arena
Spectatori: 16000

Pandurii: Stanca (Mingote, 23)- Unguruşan, Erico (Mamele, 42), Christou, Momcilovic - Breeveld, Anton - Buleică, Eric, DiStefano (Sipo, 86)- Alex
Antrenor: Cristi Pustai

Fiorentina: Munua - Roncaglia(Capezzi, 79), Rodriguez, Cumpper, Alonso - Cuadrado, Aquilani, Fernandez (Ilicic, 66) - Joaquin (Valero, 46) , Matos, Yakovenko
Antrenor: Vincenzo Montella

Cartonaşe galbene: Erico (23), Anton (78), Mingote (88) / Valero (78)

Au arbitrat: Anastasios Sidiropoulos - Christou Akrivos, Damianos Efthimiadis ; arbitri adiţionali: Stavros Tritsonis, Ilias Spathas (toţi din Grecia)

 

Comenteaza